Mennyi édességet ettetek várandósság alatt és hogy
tudtátok magatokat visszafogni?
Figyelt kérdés
Eddig nem volt ezzel gondom, mert abszolút nem kívántam a nasit, viszont most a 25. héttől mindennap csokoládét kívánok és sajnos le is csúszik egy fél tábla csoki. Próbálom magamat visszafogni, vagy helyettesíteni gyümölccsel, próbáltam azt is, hogy nem veszek ilyet, de a boltban mikor odakerülök, egyszerűen nem tudok magamnak megálljt parancsolni és muszáj vennem. Nagyon idegesít, hogy ennyire nincs önuralmas, lassan egy drogosnak érzem magamat elvonási tünetekkel, ha nincs napi csoki. Mellette egyébként egészségesen táplálkozom, sok zöldség, fehérje, teljes kiőrlésű magos kenyér (napi egy szelet max, de nem mindennap eszek), tésztát, fehérlisztet, búzalisztet abszolút nem fogyasztok, egyszerűen csak ez a csokoládé dolog ami a rögeszmémmé vált... :|
Próbálom tudatosítani, hogy annyira nem jó a babának ez a cukorsokk és miután megeszem mindig nagyon bűntudatom van, hogy ártok vele, de amikor ott vagyok, hogy kibontom, tényleg elkezdem zabálni, mint egy őrült.
Van akinek volt hasonló és van valami tippje milyen önuralom válik be ilyen esetben?
2023. aug. 16. 17:04
3/16 anonim válasza:
Nagy szerencsémre már a pozitív teszt előtt elkezdtem undorodni az édes íztől. Egész terhesség alatt megmaradt,semmi édeset nem ettem. Amúgy lányom lett.
2023. aug. 16. 18:15
4/16 anonim válasza:
3as vagyok. Viszont a volt főnökömmel egyszerre voltunk terhesek. Egyidősek a lányaink. Ő falta a csokit,kekszet egész várandósság alatt. Ki érti ezt...
2023. aug. 16. 18:16
5/16 A kérdező kommentje:
Irigyellek, én is azt reméltem, hogy megmarad, de most hirtelen bekattant valami... Pedig magnéziumot is szedek (több helyen írták, hogy magnézium hiány okozhat csoki kívánósságot).
2023. aug. 16. 18:27
6/16 A kérdező kommentje:
Én kisfiúval vagyok terhes, de nem hiszem, hogy ez összefügne bármivel is. :D
2023. aug. 16. 18:28
7/16 anonim válasza:
A harmadik trimeszterben rengeteg édes dolgot ettem, ha nem is kifejezetten csokit. Meglett az eredménye: 84 kilósan estem teherbe, 113 kilóval mentem szülni.
Miután a dokim soha semmilyen megjegyzést nem tett, és a cukrom-inzulinom rendben volt, elintéztem azzal, hogy "most elengedem magam és majd leadom valahogy" - hát a másodiknál, ha lesz, tuti nem fogom ezt a hibát elkövetni, mert még másfél évvel szülés után is 92 kiló voltam, és iszonyú nehezen ment le a túlsúly (a szoptatás és a rengeteg babakocsis séta ellenére).
2023. aug. 16. 18:30
8/16 anonim válasza:
Van energiád sportolni? Az lenne legjobb.
Első babával könnyen megálltam, mert kb. mindent kihánytam. Másodikkal már ettem majdnem minden nap. Ennek mondjuk semmi köze nem volt a babához, édesszájú vagyok, és semmi kedvem nem volt avval strapálni magam, hogy még ellenálljak. Igyekeztem ezt leszámítva egészségesen enni, mozogni, de ennyi. Plusz hat kiló jött fel összesen, amivel együtt tudtam élni.
2023. aug. 16. 19:28
9/16 A kérdező kommentje:
Heti 4x edzek szerencsére napi 1 órát, de nem is magam miatt aggódom, hanem tényleg a bejuttatott cukormennyiség után van lelkiismeret furdalásom, hogy ezzel sokat ártok a gyerek fejlődésének. :/Terheléses vizsgálatra csak 2 hét múlva megyek, remélem nem kapok rossz eredményt.
2023. aug. 16. 19:48
10/16 A kérdező kommentje:
Ahhoz képest amennyi csokit zabálok most, elenyészően növekedett a súlyom, most tartok +3,5 kg-nál a 26. hétben, normál testalkattal kezdtem a terhességemet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!