Hány éves kor felett kell elengedni a gyerekvállalást (férfinél és nõnél)?
Szerintem egy nõnek fejben 35 éves koráig kell eldönteni, hogy akar-e vagy sem. Ha igen, akkor 1-2 éven belül vállaljon.
Férfinél 40 és 45 éves koráig legyen meg a gyerek.
Nem kell. Azt szerintem érdemes figyelembe venni, hogy mekkora eséllyel érik meg a szülők a gyerek felnőttkorát. Mennyi energiàjuk lesz egy totyogóhoz, mennyi kreativitásuk egy kisiskolàshoz, mennyi rugalmasságuk egy kamaszhoz.
Szerintem-ez egyèni vèlemènyem- 50 felett nem èrdemes gyereket vàllalni, és 40 felett már nem biztos, hogy elèg energia lesz a felnevelèsèhez.
Szerintem sem kell semmit sem. Mindenki akkor vállalja, amikor tudja, szeretné, a természet is úgy akarja. 🤷🏻♀️
Szerintem sokaknak van viszont a fejében egyéni határ (nálam pl a 37-38év). Férjem idén 40, őezt hatàrnak érzi.
De pl édesapám 47-49-52 volt amikor születtünk. Semmi baj nem volt vele, se neki, se nekünk. És 80 éves koráig élt, sokáig része volt az életünknek-aktívan!
Teljesen egyéni szerintem 🤷🏻♀️
Ez mindenkinél egyéni, mivel mindenki máshogy működik, nem csak egészségügyileg, de pl. habitustól és szokásoktól is függ.
Én még a saját korhatáromban sem vagyok biztos :)
Mindig 30 alatt szerettem volna szülni, 36 évesen sikerült. Már ez is jóval több, mint amit terveztem, ráadásul egyedül maradtam, pedig mindig min. 2 gyereket szerettem volna.
Ez alapján már kizárt egy második baba, de nehezen hiszem, hogy ha besétálna mostanság az életembe a nagy szerelem, aki nagyon szeretne egy közös gyereket, akkor nem próbálkoznék meg vele, ha a koromon kívül nincs kizáró ok...
Szerintem ezt mindenkinek magának kell tudni, biológiailag 35ig a legjobb sőt az elsőt 30 alatt.
Ez mindenkinek egyéni döntése,nagyon sok midnentől függ nekem eredetileg 32 volt a határ aztan kitolódott 35re,de az első kettőt 30 alatt szültem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!