Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hány éves kor felett kell...

Hány éves kor felett kell elengedni a gyerekvállalást (férfinél és nõnél)?

Figyelt kérdés
2023. aug. 16. 16:16
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

Szerintem egy nõnek fejben 35 éves koráig kell eldönteni, hogy akar-e vagy sem. Ha igen, akkor 1-2 éven belül vállaljon.

Férfinél 40 és 45 éves koráig legyen meg a gyerek.

2023. aug. 16. 16:20
 2/13 anonim ***** válasza:
62%
Ilyen nincs.
2023. aug. 16. 16:20
 3/13 anonim ***** válasza:
19%
Férfi esetén is már sokan terméketlenek 40 felett
2023. aug. 16. 16:25
 4/13 anonim ***** válasza:
88%
Mi az, hogy KELL?????? Mindenki akkor vállal gyereket, amikor úgy érzi, hogy készen áll rá. Senkinek nincs joga ebbe beleszólni.
2023. aug. 16. 16:31
 5/13 anonim ***** válasza:
98%
A természet ezt már kitalálta, nem kell az embereknek okoskodni. Klimax után kell elengedni.
2023. aug. 16. 17:07
 6/13 anonim ***** válasza:
98%

Nem kell. Azt szerintem érdemes figyelembe venni, hogy mekkora eséllyel érik meg a szülők a gyerek felnőttkorát. Mennyi energiàjuk lesz egy totyogóhoz, mennyi kreativitásuk egy kisiskolàshoz, mennyi rugalmasságuk egy kamaszhoz.

Szerintem-ez egyèni vèlemènyem- 50 felett nem èrdemes gyereket vàllalni, és 40 felett már nem biztos, hogy elèg energia lesz a felnevelèsèhez.

2023. aug. 16. 17:09
 7/13 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem sem kell semmit sem. Mindenki akkor vállalja, amikor tudja, szeretné, a természet is úgy akarja. 🤷🏻‍♀️

Szerintem sokaknak van viszont a fejében egyéni határ (nálam pl a 37-38év). Férjem idén 40, őezt hatàrnak érzi.

De pl édesapám 47-49-52 volt amikor születtünk. Semmi baj nem volt vele, se neki, se nekünk. És 80 éves koráig élt, sokáig része volt az életünknek-aktívan!

Teljesen egyéni szerintem 🤷🏻‍♀️

2023. aug. 16. 17:19
 8/13 anonim ***** válasza:
97%

Ez mindenkinél egyéni, mivel mindenki máshogy működik, nem csak egészségügyileg, de pl. habitustól és szokásoktól is függ.

Én még a saját korhatáromban sem vagyok biztos :)

Mindig 30 alatt szerettem volna szülni, 36 évesen sikerült. Már ez is jóval több, mint amit terveztem, ráadásul egyedül maradtam, pedig mindig min. 2 gyereket szerettem volna.

Ez alapján már kizárt egy második baba, de nehezen hiszem, hogy ha besétálna mostanság az életembe a nagy szerelem, aki nagyon szeretne egy közös gyereket, akkor nem próbálkoznék meg vele, ha a koromon kívül nincs kizáró ok...

2023. aug. 17. 00:24
 9/13 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt mindenkinek magának kell tudni, biológiailag 35ig a legjobb sőt az elsőt 30 alatt.

Ez mindenkinek egyéni döntése,nagyon sok midnentől függ nekem eredetileg 32 volt a határ aztan kitolódott 35re,de az első kettőt 30 alatt szültem.

2023. aug. 17. 08:49
 10/13 anonim ***** válasza:
Szerinted...más szerint meg nem...
2023. aug. 18. 06:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!