Hányadik hétig dolgoztatok a terhességetek során (vagy meddig terveztek)?
Figyelt kérdés
A kiírt szülési dátum előtti 4 hét szülési szabadságot szeretném majd kivenni, de azon felül csak 6 nap szabim maradt az évben, én viszont már szerettem volna picit előbb abbahagyni a munkát, mint a 35.hét. Ti meddig dolgoztatok, vagy meddig terveztek? Ha előbb abbahagynám a melót, az orvos veszélyeztetett terhesként írna ki táppénzre a fennmaradó kb. 2 hétre? Egyáltalán kiír, ha kérem?2023. aug. 9. 14:06
11/16 anonim válasza:
Elsővel a 20. hétig, akkor enyhe vérzés miatt befektettek 1 hetes megfigyelésre, mivel korábban volt egy vetélésem 15. héten. Utána már kiírtak, veszélyeztetett lettem. Ha ez nincs, dolgoztam volna a CSED-ig (akkor még tgyás volt). A másodikkal kb. a 34-35. hétig, mivel február közepére voltam kiírva, eleve az volt a terv, hogy január 1-jétől szabin leszek, ami belefér, utána szintén tgyás. A harmadikkal december 12-re voltam kiírva, volt még elég szabim, nem akartam szülés előtt tgyás-ra menni, ezért november közepén (kb. 36. hét) kiírattam a szabimat. Végül december 2-án született meg, tehát konkrétan szülés előtt 2-3 héttel még javában dolgoztam. Végig irodai munka volt, az első gyereknél még nyugisabb, rugalmasabb helyen, a másik kettőnél már pörgősebb volt, de jobban bírtam.
12/16 anonim válasza:
24. hettol home office, 30. hettol mentem tappenzre.
14/16 anonim válasza:
Bölcsődében dolgozom és a 7. és fél hónapomig van szerződésem, utána nem dolgozom, vagy lehet ha ugy alakul hamarabb abbahagyom ha nem birom .Jelenleg 4 hónapos vagyok és szuperül bírom.
15/16 anonim válasza:
37. hétre kivettem 1 hét szabit (hogy az összeset felhasználjam), hivatalosan a 38. héttől voltam tp-en. Jól éreztem magam, otthon megőrültem volna, a munkámra pedig szükség volt. De ha bármi gond lett volna, hamarabb elmegyek. Magas kockázatú volt a terhesség, a nőgyógyász azt mondta, bármikor javasolja a háziorvosnak, ha kérem.
16/16 Tubarózsa válasza:
Első babával kb 30.hétig dolgoztam. Utána kivettem az éves szabimat, majd Szept 1től CSED, 14én szültem. Ekkor a munkahelyem a szomszéd városba volt, 5p kocsival.
Második babával kb 20.hétig dolgoztam, 2hét szabi majd tp és Nov 10től CSED, 28án szültem. Két gyerek közt elköltöztem, de a munkahely maradt. Így az 5p kocsikázásból 1óra lett. Megterhelő volt már bejárni is (meg haza is).
Mindkét babával buszvezetőként dolgoztam. Jelenleg GYED -en vagyok, de ugyan ide fogok vissza menni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!