Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hányadik hétig dolgoztatok a...

Hányadik hétig dolgoztatok a terhességetek során (vagy meddig terveztek)?

Figyelt kérdés
A kiírt szülési dátum előtti 4 hét szülési szabadságot szeretném majd kivenni, de azon felül csak 6 nap szabim maradt az évben, én viszont már szerettem volna picit előbb abbahagyni a munkát, mint a 35.hét. Ti meddig dolgoztatok, vagy meddig terveztek? Ha előbb abbahagynám a melót, az orvos veszélyeztetett terhesként írna ki táppénzre a fennmaradó kb. 2 hétre? Egyáltalán kiír, ha kérem?
2023. aug. 9. 14:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Nőgyógyász ad javaslatot, és a háziorvos kiír táppénzre, tulajdonképpen bármikor a terhesség megállapítása után, szerintem nem nagyon szoktak ezen vacakolni. Én a 30.hétig dolgoztam, nem bántam meg, hogy akkor jöttem el, volt idő mindenre kényelmesen.
2023. aug. 9. 14:10
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ír ki táppénzre, amikor akarod. Én személy szerint egész terhesség alatt táppénzen voltam. Sőt már előtte, a lombik miatt. Amúgy sem akartam 8 év után kockáztatni de nem is volt problémamentes a terhességem.
2023. aug. 9. 14:16
 3/16 anonim ***** válasza:
84%

Pedagógusként pont a nyári szabadságom alatt estem teherbe, maximum az őszi szünetig akartam vinni őket a kollégákat való tekintettel.

7. hétben viszont volt enyhe vérzésem, amire progeszteront kaptam és egész nap tudnék tőle aludni, vezetni nem merek. Fenyegető vetélés miatt azonnal tpt javasolt a nőgyógyász, tehát sajnos nem tudom elkezdeni sem a tanévet.

2023. aug. 9. 14:57
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Az elsővel a 32. hét környékén. Vevőszolgálati munka volt, egész napos állás, akkor már fárasztó volt.

A másodikkal a 12. hét környékén, már nem emlékszem pontosan de nagyon az elején. Akkor tört ki épp a covid mizéria, senki nem garantált semmit. Jobbnak láttuk nem kockáztatni pedig kényelmes irodai munka volt. Amúgy jól is jött ki mert mikor bezártak a sulik nagyszülők hiányában s nagyot nem is tudtam volna hova tenni.

2023. aug. 9. 15:03
 5/16 anonim ***** válasza:
86%
8. hónap végéig terveztem dolgozni. Vègül a 7. vègèn màr annyira idegesítettek a beosztottaim (visszavettek egy koràbbam lopàs miatt kirùgott embert, ,,elvadult" az egész csapat), hogy nem dolgoztam tovàbb. Fizikailag mèg bìrtam volna.
2023. aug. 9. 15:06
 6/16 anonim ***** válasza:
89%

Én végig tervezem dolgozni, de egyrészt ez egy teljesen problémamentes terhesség, másrészt családi mikrovállalkozás teljes home office-szal, ami azért más, mint sima alkalmazottnak lenni valahol, mert mégiscsak a saját szekerünket tolom. A férjem is itthon dolgozik teljesen rugalmasan, így ha valamikor kis fizikai segítségre lenne szükségem, pl. dossziétologatás, abban ő segít. Úgy meg, hogy napi több órát spórolunk azzal, hogy nem járunk be sehova, nem érezzük azt, hogy szükség lenne időre felkészülni, bevásárolni, stb.

Szimpla alkalmazottként, vagy ha be kéne járnom, vagy ha fizikai munkát végeznék, egész biztosan nem lennék ilyen lelkes. Ha amúgy szeretem csinálni meg szeretem a csapatot, akkor csinálnám, amíg bírom fizikailag, ha nem, akkor ameddig pszichésen bírom, utána kiiratnám magam.

2023. aug. 9. 15:26
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Bejárósan 36. hétig, utána szülés előttig home officeban. A táppénz anyagi csőd szerintem. Problémamentes terhességek.
2023. aug. 9. 15:26
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

25. hétig dolgoztam, kB eddig is terveztem, de közben a testem is jelezni kezdte, hogy elég volt.

1,5 óra egyhelyben ülés után fájni kezdett a hátam, nap végére bedagadt a lábam, szenvedés volt már a napi 8 órát végigülni.

2023. aug. 9. 15:42
 9/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat is! A táppénzt pedig ha jól értem, ha igénylem pl. szept. 11-től (addig van rendes szabim), és szept. 27-től jár a szülési szabadság, akkor csak arra a bő 2 hétre leszek táppénzen, és utána automatikusan jön a szülési szabadság utáni összeg?
2023. aug. 9. 16:44
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem automatikus.

A szülési szabadság a CSED idejére jár, a táppénzt előtte egy nappal le kell záratni (szept. 26), majd utána a munkáltatódnál igényelni a CSED-et (szept.27-től).

2023. aug. 9. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!