Kismamak, ti mindannyian boldogok vagytok?
Ugy ertem ezt, hogy mindig boldogan varjatok a babatokat? Vannak olyan pillanatok, amikor legszivesebben sirnatok mert feltek a jovotol, vagy szorongtok attol hogyan fogtok megelni annak ellenere, hogy mindenetek megvan - legalabbis a ti igenyeitek szerint?
Meseljetek!
Jo volt teged ".meghallgatni".
Azert tettem fel a kerdest, mert annyi gondtalannak tuno kismamarol olvasok itt. Feltettem magamnak a kerdest: en gondolkodom tul sokat?
Mi is nagyon varjuk a Kicsit. Nagyon akartuk, hogy legyen. Sokaig is vartunk ra...megsincs bennem az a felhotlen boldogsag, az a keszultseg. Mi lehet a baj?
2,5 évet vártunk a kisbabánkra. Nekünk szerencsére megvan az alap, a pénzügyeink rendben vannak, szilárd a házasságunk, imádjuk egymást, a baba a hab a tejeskávénkon, mondhatnám. :)
Amióta pozitív a tesztem, azóta szorongok. Olyan, mintha arra várnék, hogy kipukkanjon a csodálatos lufim. Még mindig hihetetlen, felfoghatatlan számomra, hogy kismama vagyok. Nagyon féltem őt, nem tudom felhőtlenül élvezni a kismama állapotot. Mindig úgy érzem, hogy történni fog velem vagy vele valami rossz, ami tönkreteszi ezt a rövid? időszakot.
Nálam az lehet az oka, hogy az első babánk méhen kívüli volt, 21 napos kórházi tartózkodás alatt annyi szerencsétlen, értelmetlen tragédiát átélő asszonnyal, lánnyal találkoztam, és nem tudom őket kiverni a fejemből. Rengeteg elhalt magzat, vetélés, elhalt babák a 16,21,38. héten.
én boldog vagyok 100%-ban. igaz, nem úszom rózsaszín ködben csupán a babavárás ténye miatt, de nagyon izgatottan várjuk Őt. egyedül a szülés miatt és az ő egészsége miatt szoktam aggódni egyelőre.
17 hetes
Én azt gondlom, hogy már túl van misztifikálva ez az egész gyerekkérdés. Ettől paráztatják be magukat az anyukák.
Nem mondom, hogy nem voltak bennem sosem kételyek. mai napig is vannak,szeretném jól nevelni a gyerekeimet. De amikor kezdenek borús gondolataim támadni azzal szoktam érvelni magamnak, hogy anno 100 évvel ezelőtt tuti nem görcsöltek rá ennyire semmire. Ösztönből szerették és nevelték a gyerekeiket az emberek, nem szakkönyvekből, nem akartak mindent megadni nekik, és ebbe belegebedni. ..és láss csodát, akkor is voltak normális emberek a földön. Innentől kezdve úgy fogom fel, hogy nekem most százszor könnyebb helyzetem van, a technika vívmányai segítenek rengeteget, ha akarok meg tudok kérdezni szakikat bizonyos témákban, tudok olvasni is, ha érdekel, és van annyi IQ-m, mint nagyanyámnak volt 50 évvel ezelőtt, szóval simán fog menni minden. :D
Nyugi, ez csak egy kis para, így a végéhez közel. HA szükségét érzed menj el terápiára. De ha végig tudod magadban gondolni józan paraszti ésszel a dolgokat, rá fogsz jönni, hogy a gyerekednek TE leszel a legjobb anyuka a világon, akárhogy is csináld a dolgokat. NEKED lesz hálás, RÁD fog csimpaszkodni, ha valami baja van. Akkor is, ha épp nem vagy a türelem és a szeretet mintaképe azon a héten. És ha belenézel a kis szemébe, minden bajodat elfelejted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!