Miért szidják ilyen sokan a kombinált tesztet?
Nekem alacsony kockázat jött ki rajta, pedig viszonylag későn szülök ( bár egy tízessel néznek fiatalabbnak bárhova megyek). Megkérdeztem a dokimat, hogy javasolja-e prena vagy hasonló elvégzését... azt felelte, hogy nem az ő dolga mire költök, de ő ezzel az eredménnyel elégnek tartana egy magzati szívultrahangot, mivel az és a kombinált alapján szinte kizárható a Down.
Ahol a laboromat végezték, szintén végeznek prenát, ott is rákérdeztem hogy az eredményeimmel éredemes lenne-e, a válasz az volt hogy bár most maguk ellen beszélnek, de annyira nem. Mindenesetre a szívuh náluk lesz.
Viszont itt a legtöbb válaszadó nagyon ellene van a kombináltnak. Nem értem miért, hisz az nem pusztán egy életkor alapú kockázatbecslés, hanem rengeteg tényezője van, a saját értékeim alapján. Döntést kellene hoznom rövid időn belül...
Igazából engem soha nem érdekelt ezzel kapcsolatban mások véleménye.
Mivel nem tervezett babát várunk, így számunkra kérdés sem volt hogy megcsináltatjuk a Niftyt. Nem azért mert xy azt mondta, nem is azért mert kedves két gyermekes anyuka ismerősöm csak “200 ezres, drága vérvétel”-ként emlegeti, ami teljesen felesleges, és nem is azért mert annyira jól állunk anyagilag. Egyszerűen mérlegeltünk, és úgy döntöttünk nekünk megér ennyit és minket ez nyugtat meg.
Afelett sem ítélkezem, aki kombinált tesztet csináltat, sőt biztos van aki semmit…az én döntésem és felfogásom az volt, hogy SZÁMUNKRA ez magától értetődő, hogy a picivel kapcsolatban nem ezen fogunk spórolni.
Kérdező ha te elégnek érzed ezt a tesztet + az orvos is megnyugtatott ezzel kapcsolatban akkor jól vagytok, ez a ti dolgotok. Ha viszont úgy érzed, hogy megnyugtatna egy másik teszt hát csináltassátok meg. A te terhességed és a te babád. :)
Mindenki olyan tesztet csináltat, amilyet akar.
Normális ember ezen nem rugózik, hogy jujj de hülye aki megcsináltatja a komolyat.
Ha már az ember csak nyugodtabb is miatta, már megérte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!