Rossz lett a kombinált tesztem, közepes kockázat jött ki. Magas b-hcg miatt alakult igy, mert minden más rendben volt. Aki így volt mi lett vegül? Rendben volt a baba végül?
1:895 jött ki a Down-ra. Ez már közepes közkázat. Az orvosom javaslatára elvégeztettem a Nifty tesztet de még az eredményre várnom kell.
A uh-on egyébként minden rendben volt. 12+6 napon csinálták, a baba 12+5-nek felet meg a méretek alapján. Orrcsont látható volt, minden más eltérés nélküli. Kicsit meglepődtem a kockázaton, és mivel első baba, ahogy utána olvasgattam, tulajdonképpen csak a B-hcg nincs rendben. Persze gondolom ez önmagában is lehet jel, de hogy ennyire?
Tarkóredő: 1,8mm
Papp-: 1,17 MOM
B-HCG: 2,75 MOM
A súlyom biztos rendben volt, 168 cm-hez vagyok 58kg. A korom ami még beleszólhat, ugyanis 35 éves vagyok.
Legyszi, aki hasonlóan járt írjon hogy mi lett a vége..
A genetikai UH vizsgálat során 70%-os valószínűséggel látják meg az esetleges down szindróma jeleit. Ezt nekem az orvosom mondta.
A kombinált teszt lópikulát sem ér, mivel az csak egy valószínűségszámítás. Azonos adatokkal rendelkező kismamáknak hány %-ban született down-os babája.
A nifty lesz a tuti! Jól tetted, hogy megcsináltattad! Jó eséllyel egyébként, nem lesz semmi baj! Nyugodj meg!
Nekem pont alacsony lett…
Úgyis igen rossz kockázat lett, de pataura..
De ott elég volt komolyabb uh ( vannak látható jelei egy idő után)
Minden rendben volt.
Azóta bele sem álltam kombináltba.
Nipt-et csináltattunk ( mi Prenàt) inkább
Köszi a valaszokat! Amúgy Bátorfy doktor úrnál voltam uh-on az Istenhegyi klinikán, ő azt mondta uh alapján teljesen rendben van. Niftyt max akkor ajánlj ha 1000-nél kevesebb kockázat jön ki. De sokkal nyugodtabbak vagyunk/leszünk, hogy megcsináltattuk.
Remélem a legjobbakat én is, legközelebb biztos egyből erre mennék. Majd megírom mi lett, hiszem hogy rendben lesz.
Jahhhj, de jó
Amúgy mi is Bátorfynál voltunk a 2. emlegetett Babàval, majd Lintnér Balázsnál is
Legközelebb Hajdú Krisztinát is megismertük😉
5.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!