15+5 naposan levett AFP-m eredménye: 2,82 MOM és 76,81. A kombinált tesztem 1:50. 000-hez kockázati arány lett a 12 hetesen. Nem csináltak uh-t, hanem rákérdeztek a magzatvíz levételre. Szerintetek?
A kombinált teszt az a down rizikót nézi (többek között) a magas AFP viszont utalhat nyitott gerincre, ezért más a 2 eredmény...viszont magzatvíz levétel előtt biztosan csináltatnék egy uh-ot anélkül nem engedném, de szerintem nem is csinálják automatikusan (bár szerencsére nem voltam ilyen helyzetben így biztosra nem tudom)
Szerintem menj el egy magán dokihoz ennyit megér az egész. (ja és mindig arra gondolj, hogy az AFP egy szar vizsgálat nyártól már nem is lesz...szóval egyáltalán nem biztos, hogy bármi gond van a babáddal)
Ez fura, hogy egyből magzatvízvételre akarnak küldeni. A genetikai tanácsadást fel sem ajánlották. Mert akkor oda viszed az eddigi eredményeidet, ott csinálnak egy nagyon alapos uh-ot és ha ezek alapján felmerül, hogy valami nem oké, akkor ajánlják fel az amniót.
Nekem a korom miatt kellett mennem a tanácsadásra (eredményeim jók voltak). Ott a doki és az uh-os is mondta, hogy minden tökéletes mehetek haza (szóba sem hozta az amniót). Doki nem ajánlotta fel neked a tanácsadást? De ha nem akar küldeni én akkor is elmennék egy nagyon részletes uh-ra (nem tudom hol laksz, milyen lehetőségek vannak, de ha nem ott a környéken biztos van megbizható szakember). Addig biztos nem szúratnám meg magam, míg minden egyéb vizsgálatot meg nem csináltatok, amit ilyenkor lehet. Pl ha még a 16 hétbe vagy a 4-es teszt is belefér (nekem alapban azt csináltak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!