Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magas kockázatú lett a kombiná...

Magas kockázatú lett a kombinált tesztem. Hogyan tovább és hova?

Figyelt kérdés

Fejér megyében élek, 36 éves, 14 hetes kismama vagyok.

Eredményem: 1:220 (PAPP-A: 0.87 MoM; ß-hCG: 2.31 MoM; NT: 1.8mm --> 1.26 MoM) A mintavétel UH szerint 12+2 napos korban volt.

Arra lennék kíváncsi, hogy ezzel az eredménnyel hova fognak küldeni és mire számíthatok? A továbbiakban ingyenesek a vizsgálatok?

2013. márc. 29. 18:44
 1/4 anonim ***** válasza:
Valószínűleg elküldenek magzatvízvételre, az elvileg ingyenes.Ha ott sem jók az eredmények, akkor tudnak többet mondani.Boldog babavárást kívánok és problémamentest!
2013. márc. 29. 18:49
 2/4 anonim ***** válasza:

Magzatvízvételt vagy korionboholy-biopsziát fognak felajánlani, amik a te esetedben ingyenesek. Ott ezek a kromoszómarendellenességek fennállása, amiket a kombinált teszt is vizsgál (dowd, edwards, patau) biztonsággal kiderülnek (a kombinált teszt statisztika - vagyos 1:220-hoz az esélyed a beteg baára, míg a magzatvízvétel vagy a korionboholybiopszia eredménye pedig diagnózis - ott konkrétan megmondják, hogy a te babád egészséges-e). Bónuszban a neme is kiderül (ha kéred). Viszont mindkét beavatkozásnak van kockázata (1%-ban vetélést okozhat - bár nekem a Bajcsyban azt mondták, hogy ugyan "1%" a hivatalos adat, de ennél lényegesen kevesebbszer van gond, hát nem tudom). Még azt szokták felajánlani, hogy integrált teszt a 16. héten (ez is vérvétel, mint a kombinált teszt, és fizetős is), és ha az is rossz, akkor válaszd csak a kockázatos vizsgálatot.

Annyira amúgy nem rossz az értéked: 220 ilyen értékből csak 1 esetben beteg a baba, a többi 119 esetben egészséges. Százalékra lefordítva az esélyed az egészséges babára: 99,54% - ez így már nem is olyan rossz, uyge?

Drukkolok, hogy minden rendben legyen!

2013. márc. 29. 20:50
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Ez így levezetve, kedves utolsó, elég jól néz ki. Bele se gondoltam, nem matekoztam rajta :)

Ma megbeszéltük, hogy ha kedden a nőgyógyász is ajánlja, akkor a genetikán folytatjuk tovább, és ha kell, akkor akár az amniot is bevállaljuk.

2013. márc. 30. 14:01
 4/4 A kérdező kommentje:

Azóta sok minden történt, a folyamat végül is lényegtelen, az eredmény pozitív.

Iszonyú nagy döntést hozva, 23 hetesen megváltunk down-kóros kislányunktól.

2013. jún. 2. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!