Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha sokat hízok terhesség...

Ha sokat hízok terhesség alatt, az miért van, ha nem eszek amúgy sokat?

Figyelt kérdés

25 hetesen már 10 kg-nél járok, cukrom jó, a terhelés is, úgy eszem, mint előtte, néha egy-egy túrorudi, tejszelet, kis pálcikás jégkrém (ez max heti 1x), iszok rendesen vizet (nem cukros üdítőt) stb.

Eddig nagyokat sétáltam, de el vagyok tiltva jelenleg, viszont a házimunkát megcsinálom.

Ennek ellenére hízok és hízok, a védőnő meg eközben stresszel, hogy milyen sokat híztam.

Miért van ez, és mit csináljak?

Ennél kevesebbet nem tudok és nem is akarok enni, van így is, hogy éhen fekszem le, mert már nem merek enni este.

2023. jún. 30. 11:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
79%
168centihez 75kg-val estem teherbe. Te a vékony kategóriába tartozol súlytöbblet nélkül, ezért nálad szerintem nem fog gondot okozni a nagyobb fokú hízás, mert az alkatod szerint nagy valószínűséggel szülés után hamar le is megy. Szerintem ne stresszeld magad, éhezni meg pláne ne éhezz azért, mert a védőnő nem bír a valagával. Én is úgy mentem hozzá, hogy mikor megláttam, hogy az utolsó látogatásunk óta feljött 4kg,biztos voltam benne, hogy szanaszét piszkál. Ehhez képest közölte velem, hogy olyan adottságok mellett mint a tiéd, +20kgval ment szülni, úgyhogy ő biztos hogy nem fog ezért csesztetni engem. Örültem is neki, meg nem is, mert az én genetikámmal bizony sok volt az a 4kg az első trimeszter végére, hiszen én amúgy is súlyt
2023. jún. 30. 13:54
 12/17 anonim ***** válasza:
74%
Folytatás, véletlenül elküldtem. Szóval súlytöbblettel kezdtem amúgy is. És nekem viszont a 20kg a végére már igen terhes lenne. Nem beszélve arról, hogy neked hála istennek rendben van a cukrod is. Még egyenlőre nekem is, plusz a vérnyomásommal sincs gond, de biztos hogy jobban kell figyeljek,mert én nagyon is hízásra hajlamos vagyok. Ne idegesítsd magad ezen. Egyél ami jól esik. Amíg az eredményeid jók a baba is jól érzi magát. 😊
2023. jún. 30. 13:58
 13/17 anonim ***** válasza:
62%
Mert amúgy sokat eszel
2023. jún. 30. 14:48
 14/17 anonim ***** válasza:
33%
És ha sokat enne is mi van akkor? Egy emberi test növekszik benne. Nem kell terhesen modellnek lenni sem éhezni. Ha éhes eszik ennyi...
2023. jún. 30. 16:24
 15/17 anonim ***** válasza:
63%
170/66 kilóval lettem terhes, nagyon vizesedtem már az elején is, kb 20 kilóval voltam nehezebb szülésre. Pár héttek később újra 66 kiló voltam, aztán fogytam még 13 kilót.
2023. jún. 30. 16:24
 16/17 anonim ***** válasza:
32%

16#-os. Akkor hallgatlak,16 hétig hánytam,ha pedig nem hányingerem volt még a víztől is. Olyan is volt,hogy megettem egy tányér ételt,majd kijött telibe az egész abban a formában. Úgy erőltettem magamba pár falatot azt sem cukros édességet vagy ilyesmiket,hanem normális ételt odafigyelve. És emellett a folyamatos hányás mellett feljött már a 16 hétig vagy 5 kg...ja és mellette mozogtam is. Látszódni sem látszódott,a védőnő azt mondta rossz a mérlegunk,pedig nem volt rossz. A vége végül 17 kg lett ,ami feljött. 52 kg-val estem teherbe. Szülés után pedig lement a java,de 3-4 kg maradt,ha fejre állok is eddig .

Viszont én azt gondolom,aki kevesebb súllyal esik teherbe,olyan szerintem mintha raktározna a szervezet. Visszanézve a régi képeimet és mások is ezzel jönnek beesett sovány voltam. Én akkor nem láttam magam annak,csak most ahogy visszanézem a képeket hüledezek. Van ismerősöm,aki 48-al esett teherbe és 15 ott is feljött egyből,pedig ő még diétán is volt. Lement utána. Szerintem ez nem csak evés függvénye. Volt olyan ismerősöm aki meg szó szerint végig evett mindent, még is alig hízott. Én azelőtt amúgy soha nem híztam akármennyit ettem,egy deka fel nem jött volna, még amikor akartam se. A terhesség alatt meg amikor enni se bírtam is jött folyamatosan.

2023. jún. 30. 21:14
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Egyel minosegi eteleket, egeszsegesen. Sok zoldseg, némi gyumolcs, jo szenhidratok legalabb ebédre. (Basmati rizs, barnarizs, koles,bulgur, edesburi stb) ne egyel tul zsiros húst sűrűn. Keruld a cukros, feldolgozott eteleket amennyire tudod. Lehet soknak kriteriumnak tűnik igy leirva de szerintem ez tartható, nem sanyargato. Amugy meg amennyit kivansz. Ami még jol esik. Ne egyel egy falattal se tobbet ha nem muszaj. Ha ezeket betartod is hizni fogsz meg,szinte biztos,de innentol mar arra figyelj h ne ugorjon még fel 10-20kg. Most ha 15plusszal zarod, nem lesz baj :)
2023. jún. 30. 21:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!