Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem duplázódik a hcg szint és...

Nem duplázódik a hcg szint és csökken a progeszteron. Ez bajt jelent?

Figyelt kérdés
Január 29 én volt a menstruációm első napja. A következő menstruáció előtt 2 nappal elment vérvételre ahol a progeszteron 32,6 ng/ml és a hcg 257,9. Rá 2 napra amikor kereken 4 hetes voltam megnézettem megint. A progeszteron 23,2 ng/ml és a hcg 395. Decemberbe volt egy spontán vetélésem, ezért nagyon félek.

ma 12:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon enyhe hcg növekedés, nem sok jót jósolok ennek a terhességnek 😞

A progeszteronhoz nem értek (én ugyan használtam, de nem nézettük, csak felírták automatikusan a missed ab után), azt esetleg neked írt a dokid?

ma 12:17
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem írt, ezt is saját magamnak nézettem. Azt mondta minek csináltam és ne aggódjak majd 5 hetesen menjek hozzá.
ma 12:52
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nem túl bíztató :S Ha tudsz irass fel progit, hátha segít. De a progi is csökken, így ez nagoyn sanszos, hogy ennyi volt :S Nekem 49 volt a progi és arra is kaptam pótlást.

Ne legyen igazunk, de készülj fel.

Ne félj, mert úgysem tudsz ellene tenni... menj el dokihoz, kérj receptet és az idő eldönti, legyen progid otthon, hogy egy következő ciklusnál tudjad elkezdeni szedni, beszéld emg a dokival, hogy hogyan.

ma 12:55
 4/11 A kérdező kommentje:

Neked a proginál a mértékegység ng/ml volt vagy mmol/l? Mert sok helyen olvastam hogy nem ugyanaz.

Azért még nem adom fel. 🙏🙏

ma 12:58
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Jogos, nmol/l volt, de a lényegen nem változtat, a csökkenés soha nem jó.
ma 13:31
 6/11 anonim ***** válasza:
Sajnos ez nem jó tendencia.
ma 14:44
 7/11 A kérdező kommentje:
De ha kapnék progeszteron pótlást, megtudnám menteni a babám?
ma 15:07
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem valószínű, mivel a hcg szerepet játszik amagasabb progi szintben. Ha a hcg nem jó akkor a progi sem.

A terhesség megfelelő működését a hcg mutatja. Nálad a progi inkább megerősítés. Megpróbálni meglehet, de a progi csak a progihiányra jó, ha a terhesség elakar menni akkor mellette is elfog csak nehezebben. Én még egy hcg-t nézetnék. Ha nem duplázódik, akkor el is engedném.

ma 15:09
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Beszéltem ma a nőgyógyászommal. De teljesen kiakadt, hogy miért nézettem vérből és hogy ha nem bízok benne akkor keresek mást. Mivel ő jövőhétre adott időpontot és azt mondta nem szükséges a vérvétel sem..
ma 15:23
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem bízol BENNE??? Mert ő talán tud bármit is arról, ami benned történik? Most maximum felritkulást látna, ő abból meg is állapítja tán, hogy minden ok?

Ha ilyen hisztis idióta, akkor tényleg keress másik dokit (mondjuk olyat, aki esetleg hajlandó kiírni progeszteront, hogy legalább ezen ne múljon...)

ma 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!