Milyen módon hajtják ki a vizet drasztikusan a
szervezetemből a kórházban?
Bekötnek egy infúziót és Te pisilsz.
2010. okt. 12. 15:37
Nekem nem hajtottak, kaptam vérnyomáscsökkentőt és ehetetlenül semmilyen ízű kaját (vesediéta). Ennyi. Fehérje van a vizeletedben? Mert akkor toxikózisos vagy, gyakran küldenek majd uh-ra, flow-ra és nst-re. Amíg a baba jól van ott bent, addig semmit nem csinálnak.
2010. okt. 12. 15:37
3/18 A kérdező kommentje:
Nem volt fehérje a vizeletben hála a jó égnek. A doki azt mondta nem diéta lesz,nem mondja el, mert nem akar ijesztgetni. Hát pont így ijesztget, hogy nem tudok semmit..:( Tiszta parán vagyok, remélem nem az lesz, hogy nem kapok folyadékot, vagy vmi ilyesmi....
pfff...pont hogy sokat folyadékbevitel kell a vizesedés elkerülésére.
biztos kapsz folyadékot.
2010. okt. 12. 15:48
5/18 A kérdező kommentje:
A védőnőm amúgy azt mondta, hogy nem ihatok sokat, max egy üveg ásványvizet naponta, mert, hogy attól sok a vizem, ha sokat iszok. DE én úgy tudom, hogy pontosan sokat kéne innom, hogy kihajtsa. Bár próbáltam mindkettőt, egyik sem jött be, sem a sok folyadék, sem a kevés, sem az alma evés, sem a sómentes étkezés..:S
Érdekes mert nekem pont azt mondták a korházban, hogy terhesen nincs vízhajtás... Én 35kg híztam kb a 20.héttől a 35.hétig. Akkor szültem(indították). Csak a diéta volt. Vizet sokat kell inni, mert akkor távozik a víz, ha van utánpótlás. Ha nem iszol azzal csak ártassz, mert a rengeteg méreganyag nem tud távozni a szervezetedből. Sajnos csak annyit tudokmondani, hogy kitartást.
A vérnyomásodra kapsz majd gyógyszert és gondolom diéta.
2010. okt. 12. 16:31
második vagyok
nekem is azt mondták, hogy a diétán és a megfigyelésen kívül semmit nem tudnak tenni, terhesen nem lehet vizet hajtani
mondjuk szerencsére nekem 4 hetem volt még, amikor befektettek, de az első tünetek 23 hetesen jelentek meg
2010. okt. 12. 16:42
8/18 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Tegnap engedtek haza a kórházból, hát elég drasztikus megoldás volt, de sikeres. Naponta meg kellett innom 5liter ott főzött ízetlen nem tudom milyen teát! Pluszban só és fűszer mentes étkezést kaptam, naponta 2l levessel. :S Ez összesen 7l naponta. A doki és nővérek ellenőrizték, hogy megiszom-e mindet. Az első 7-8napban nem hazudok, kb 3-5percenkét jártam pisilni, még éjjel is. Egy hét után már -9kilótól szabadultam meg, ebből 7l víz volt kb, mert egy hét alatt jött fel 7kiló. Utána maradék 3napon, még -2kiló, így összesen 11kilóval könnyebben jöttem haza tegnap. Itthon folytatnom kell a kúrát, de csak az étkezésre és a napi 4l folyadék bevitelre kell odafigyelnem. Nagyon megszenvedtem ezt a majd 2hetet, de megérte és nem szabad hagynom, hogy vissza jöjjön a víz. A baba is sokkal többet mozog, 2naponta nézték őt is uh-n, hogy viseli, és minden nap 2x NST. Remélem nem baj, hogy leírtam mindezeket, ha valaki nagyon vízes, akkor nagyon nagyon sokat kell inni, erre figyeljetek oda! Sziasztok!
Örülök, hogy jobban vagy! Miért tárol ennyi vizet a szervezeted, már szüléshez közeledsz? Amúgy terhesen nem lehet vízhajtani se drasztikusan, se máshogy! Ez csökkentené a magzatvíz mennyiségét is. A sómentes étkezés azzal hat, hogy a só rengeteg plusz vizet köt meg a szervezetben, terhelve a vérkeringést, növelve a vérnyomást. (Off: Ezért nyalatnak sót levágás előtt pl. a tehenekkel, sokat isznak utána, megnő a súlyuk, és többet lehet értük kapni).
2010. okt. 26. 11:09
Nagyon örülök, hogy minden rendben volt! Amit leírtál, módszer, az tényleg nagyon drasztikusnak hangzik, én biztos attól féltem volna, hogy ennyi folyadéktól leállna a vesém. Bár semmi közöm az egészségügyhöz, tehát nem tudom, hogy ez tényleg így működik-e... (mármint a vese...)
A lényeg, hogy minden rendben ment, és fellélegezhettél! Kívánom, hogy sikerüljön is megtartani ezt az állapotot és boldog babavárás! :-)
2010. okt. 26. 11:12
Kapcsolódó kérdések: