Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Igaz ez, hogy inkább csak...

Igaz ez, hogy inkább csak azok az anyukák merik bevállalni a 2. vagy a 3. babát, akiknek nem volt olyan vészes a terhességük?

Figyelt kérdés

Inkább azok az anyukák írták itt Gyakorin, hogy nem vállalnak több gyereket, akiknek nagyon rossz terhességük volt (pl. vészes hányás, gyomorsav, derékfájás, stb)

Vagy azok is szülnek másodikat, akik elég rosszul élték meg?

Ti hogy voltatok ezzel?

2023. jún. 17. 11:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Esetleg valami külső tènyező,stressz ami közrejátszhat? Èn pl első terhességemnèl nagyon rosszul voltam, állandó hányinger, szèdülès, hányás,stb mègis annyira boldog voltam hogy babát várok, ès ez a rosszullèt nem tántorított el a második terhességtől. Viszont a második terhessègemnèl szinte semmit nem èreztem, alig vártam hogy legyen végre valami tünetem, hogy èrezzem hogy babát várok..de közben a külső tènyezők megnehezítettek mindent, beindult a covid, fèrjem munkanèlküli lett, nagyon stresszes időszak volt számunkra. Hiába fogom fel, hogy a terhessèggel rendben volt minden, valahogy tudat alatt összekötöm ezt a stresszt a terhessèggel ès ha csak rá gondolok, ideges leszek, ès úgy èrzem mèg egyszer nem bírnám ki, nem vállalnám be. Tehát arra akarok kilyukadni, hogy esetleg valami külső tènyező, stressz, trauma?
2023. jún. 17. 13:04
 12/15 babyboom567 ***** válasza:
100%
Semmi köze nincs hozzá.Szuper terhességem volt,imádtam terhes lenni(a problémákat is tudtam jól kezelni),DE nincs az a pénz,hogy legyen még egy gyerekem(ha fiatalabb lennék akkor sem).És anyagilag sem férne bele több gyerek.
2023. jún. 17. 13:38
 13/15 anonim ***** válasza:
Nem igaz. Nem volt könnyű terhességem, sem könnyű szülésem, az első pár hónap pedig nagyon nehéz volt a babával, mégis vállalunk másodikat.
2023. jún. 17. 19:14
 14/15 anonim ***** válasza:
Nekem problémamentes volt a terhességem és a szülés is trauma mentes, még gamátmetszésre sem került sor, volt aranyóra is, tényleg tökéletes. Viszont nem akarunk több gyereket, mert a jelenlegi helyzetben örülünk ha egy gyereknek tudunk normális oktatást biztosítani a jövőben. Másrészt én sem engedhetem meg magunknak azt a luxust, hogy megint évekre kimaradok a munkából, mivel a jelenlegi ellátások semmire nem elegek. Hiába kapom meg a GYED plafont, ha előtte a több mint kétszeresét kerestem. Nekünk ez a része érvágás volt, főleg mert akkor vettünk lakást. Egy gyereknek tudunk maximális jólétet biztosítani, kettővel már jelentősen csökkenne az életszínvonalunk.
2023. jún. 17. 20:38
 15/15 anonim ***** válasza:
Ezeknek a sokadik terhesség álom terhesség lesz, első rossz volt. Ezt cáfolják
2023. nov. 2. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!