Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Igaz ez, hogy inkább csak...

Igaz ez, hogy inkább csak azok az anyukák merik bevállalni a 2. vagy a 3. babát, akiknek nem volt olyan vészes a terhességük?

Figyelt kérdés

Inkább azok az anyukák írták itt Gyakorin, hogy nem vállalnak több gyereket, akiknek nagyon rossz terhességük volt (pl. vészes hányás, gyomorsav, derékfájás, stb)

Vagy azok is szülnek másodikat, akik elég rosszul élték meg?

Ti hogy voltatok ezzel?

2023. jún. 17. 11:54
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
2023. jún. 17. 12:01
 2/15 anonim ***** válasza:

Elso terhessegemnel vegig jelen volt a hanyas,gyomoreges,plusz a nehez szules.

Megis vallaltunk masodikat.

2023. jún. 17. 12:03
 3/15 anonim ***** válasza:

Egyik ismerősömnek 3 gyereke van. Mind a három császáros(az első haránt fekvés miatt, a többi meg emiatt program császár lett).

Ők egyébként is 3-an vannak testvérek, sose kérdeztem, de gondolom ez is közre játszott.

Aztán egy kollégámnak is van 3 gyereke, mind a három sni-s(talán adhd-sok). Nem kérdeztem miért vállalták be a harmadikat, ha az első kettővel is piszok nehezek a hétköznapok.

2023. jún. 17. 12:04
 4/15 anonim ***** válasza:
Teljesen tünetmentes terhességem volt. Mégsem vállalok több gyereket, egy elég 😅 pedig még csak nem is vészes a gyerekem, az átlagnál nyugodtabb, kevésbé hisztis, szót fogad mindig. Lehet, hogy azért sem vállalok másikat, mert félek, hogy a másik meg rossz lenne :D
2023. jún. 17. 12:17
 5/15 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy ez a két dolog összefüggésben áll. Persze, ha valakinek olyan terhessége volt, ahol már életveszély is fennállt lassan (pl. komoly toxémia), ott elhiszem, hogy kétszer meggondolja, mer-e vállalni még egy terhességet. Még vészes hányás esetén is el tudom képzelni, mert az kb. összeegyeztethetetlen azzal, ha otthon van másik gyerek is.

De most ilyen derékfájás, hányinger, gyomorsav, ez szerintem az égvilágon semmit nem befolyásol.

É

2023. jún. 17. 12:20
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

4 mi azert vallaltunk masodikat mert az elso nyugodt volt,nem volt hasfajos stb.

Erre a fiam a lanyom ellentettje lett teljesen

Most 14 honapos,es igencsak megszivjuk vele 🤣🤣

2023. jún. 17. 12:21
 7/15 anonim ***** válasza:
Nem, nem igaz
 8/15 anonim ***** válasza:
Nekem mindhárom borzalmasan nehéz volt, tele komplikációval,szövödménnyel. Az első kettőnél majdnem ott maradtunk a gyerekeimmel. Természetesen csak is orvosi konzultációval vállaltam a 3.-at
 9/15 anonim ***** válasza:
Nekem teljesen sima terhességem és szulesem volt, mégis sokáig kérdés volt, hogy szeretnék -e megegyet.
2023. jún. 17. 12:25
 10/15 anonim ***** válasza:

Sokan eleve csak 1 babát terveznek.

Nekünk 1. babával a csecsemőkor még a terhességnél is nehezebb volt (allergia, súlyos reflux, több kórházi bentlét, durva alváshiány, nappal le se lehetett tenni 7 hónapos korig)

Persze kettőt terveztünk, elengedtük csak emiatt néhány évre. Aztán mégis lett 2. baba, de a tervezett kis korkülönbségből nagy lett, 6 év.

2023. jún. 17. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!