20 éves vagyok és terhes lettem. Hogyan tovább? Több lent.
Sziasztok! Sosem fordultam még ilyesfajta segítséghez, de most ezt az oldalt választottam.
20 éves vagyok, a barátom 21.
5 éve vagyunk együtt, 2 hónapja élünk egy albérletben. Mindig óvszerrel védekeztünk, sosem volt vele probléma. Májusban sem, mégis pozitív lett a terhességi tesztem tegnap reggel. Senkinek nem mondtam még el, a barátomnak sem. Jövőhét keddre van időpontom a nőgyógyászomhoz, de még én magam sem tudom, hogy mit szeretnék. Mindketten tanulunk még, a barátom dolgozik mellette, de így is pont annyi keres, hogy tudjuk fizetni a lakbért és tudjunk enni normálisan.
Sosem gondolkodtam ilyenen, hogy mit tennék ebben a helyzetben. Nagyon rossz érzés belegondolni, hogy abortálhatnám a gyerekem, de sajnos nincs más választásom. Szüleim fejére nem akarok szülni. Gondolkoztam azon, hogy senkinek nem is szólok, még a barátomnak sem, és úgy vetetem el.
Ne haragudjatok, hogy hosszú lett, köszönöm, ha elolvasod és hozzáfűzöl egy kedves szót, nekem már az is jól esne.
"Szóval szerintem abszolút nem gáz pár évig kérni egy kis kiegészítést, gondolom 1-2, amíg végeztek."
Ja, és ha nem adnak?
(Egyébként egy baba nem kerül sokba, egyre többe kerül, ahogy nő fel)
Persze. Most vették le a támogatást a tápszerekről, 1 doboz már 4-5 ezer forint, ha a kérdező nem tud szoptatni, csak a tápszerekről havi 20-25 ezer és még semmi mást nem vettek.
“Egy baba nem kerül sokba.” Mondd már meg az enyémnek is, akinek a havi tápszer adagja 56.000 Ft. 🤣 Kérdező, ne tartsd meg. Így csak szenvedni fogtok. Bőven lesz még időtök babázni. Nem igaz, hogy nem kerül sokba egy baba, igenis sokba kerül, ha már az első perctől normálisan akarod nevelni. Ha bármiféle gyógytornára szükség van, már a dévény 10.000/alkalom nálunk, persze lehet menni TB alapon is, aztán majd bejutsz mire
már járnia kellene. Havi szinten elmegy a gyerekre legalább 70.000 Ft, és akkor semmit nem vettem neki, csak kaját és pelenkát. Úgyhogy ne, ne tarts meg egy gyereket létbizonytalanságba, van belőlük így is elég.
10
Milyen kiegészítést kitől? Írta,hogy olyan gazdagok a szülők? Vagy hogy gond nélkül adnának kiegészítést?
Ilyet még nem hallottam bocs, hogy a szülők adjanak pénzt egy gyerekes családnak a megélhetésre.
Egy baba nem kerül sokba?
Ahaa..
Ha nem tud szoptatni csak a tápszer kb 25000, a pelenka 15000, popsitörlő 3000, fürdető akármi 4-5000, aztán hozzátáplálásnál gyümölcs zöldség bébiétel egy vagyon, hasfájásra a cseppek havi 15-20000. Szóval csak 70000nél járunk, és még nem vett ruhát neki,nem vett egy gyógyszert ha beteg, nem vett egy játékot, egy lepedőt, egy plédet, egy bútort, egy cumit, egy naptejet, egy cumisüveget, semmit. Maradjunk annyiban hogy egy gyerek 100 ezres tétep havonta.
Sziasztok, jó reggelt.
Köszönöm mindenkinek a válaszát! A páromnak elfogom mondani, de másnak nem. Borzasztó bűntudatom van emiatt, de én elszeretném vetetni. Nem így képzeltem az életem, még túl fiatal vagyok, úgy érzem.
Nagyon rossz érzés belegondolni, hogy megöletem a saját gyerekem. Mi lesz, ha utána ezen nem fogom tudni túltenni magam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!