Veszélyeztetett terhesség esetén a ti munkahelyeteken is így van? (Kifejtés lentebb)
Figyelt kérdés
A munkáltatóm (multi cég) azt mondta, hogy a veszélyeztetett terhesség táppénz kezdetének első napja a keresőképtelensegem első napja, ezt le kell nyilatkoznom és másnap mindenemet (laptop, telefon, belépőkártya, jogosultságok) le kell adnom, mint ha kilépő lennék és erről a táppénzről már vissza sem tudok menni, tehát szülési szabiig ezen leszek ha ezt elindítom. Én úgy gondoltam, hogy a keresőképtelenség első napja a szülési szabadsággal kezdősik. Erősködik a HR-es, hogy márpedig ez így van. Semmilyen erre vonatkozó jogszabályt nem találtam. Ez valóban így lenne? A háziorvosom mást mond. Szerinte ki be lehet ugrani ebből a 9-es kódú táppénzből is. Jogszerűtlenül akar eljárni a munkahelyem?2023. máj. 15. 19:23
11/35 anonim válasza:
Vissza lehet menni, de az üzemorvosnak is jóvá kell hagynia, ha több mint 30 napig voltál táppénzen.
12/35 anonim válasza:
Mert ha mégsem tudsz visszamenni, akkor mikor adod le?Ha mondjuk kórházban kell maradnod végig,vagy feküdni kell.Ha mégis visszamész, akkor majd visszaadja.Ennyi.
13/35 A kérdező kommentje:
Csak nem értem, hogy miért kellene előre tudnom, hogy erről a táppénzről szülés előtt már nem megyek vissza. A dolog drasztikusságát nem értem, hogy nem biztosítanak lehetőséget se arra, hogy visszamehessek. Mindent letörölnek a gépemről, telszámomat odaadhatják másnak stb. Ez nekem annyira fura.
2023. máj. 15. 20:33
14/35 A kérdező kommentje:
12 megkérdeztem a férjem is beviheti a dolgaim.
2023. máj. 15. 20:34
15/35 A kérdező kommentje:
12: ja és na ez az. Semmit nem kapok vissza. Mindent letörölnek és kiadhatják, mint ha kilépő lennék. Nem értem ezt a fajta eljárást. Nem örökre hagyom el a céget hanem x időre megyek el.
2023. máj. 15. 20:35
16/35 anonim válasza:
Általában nem megy vissza az ember ilyen táppénzről.Valószínűleg az üzemorvos úgysem enged vissza,és ezt tudják is.Ezen kívül,gondolom addig is el kell látni valakinek a te munkádat,a munkáltató meg nem köteles új eszközöket venni másnak,hogy te otthon használhasd,az ő tulajdonát ameddig otthon vagy.De nem tudom mi a baj?Nekünk haza se lehet hozni a szolgálati mobiltelefont,le kell adni szolgálat végén.Benti számítógép megint nem hazahozható.Mi kóddal nyitunk ajtót,az hetente változik.Ha több mint egy hétig nem vagyunk, akkor a főnök enged be először.
17/35 A kérdező kommentje:
16: nem az eszközleadással van a bajom. Van sajátom természetesen. Amit munkára kaptam csak arra használom.
Nekem csak az a fura, hogy úgy kezelnek, mint ha elmennék a cégtől.
2023. máj. 15. 20:47
18/35 anonim válasza:
Tekintve, hogy itthon teljesen bevett gyakorlat elhúzni táppénzre és évekig vissza sem nézni, nem meglepő hogy így állnak hozzád. Sajnálom, tényleg nem általános hogy visszamennek táppénzről, ez az igazság.
19/35 anonim válasza:
Dehát 2-3 3vre elmész a cégtől.Van aki vissza se megy.
20/35 anonim válasza:
15
Ez nekem is fura
Most 5 éve jöttem el, közben a munkatársam visszament 1 hónapja és a posztomat látja el épp.. még a mappáim is megvannak, pedig a cég telephelye is elköltözött🤷🏻♀️
Egyébként miért vagy veszélyeztetett? Van esély, hohy megszűnik?
( engem felszívódott hematómával is veszélyeztetett státuszon tartanak.. eléggé le is vagyok korlàtozva, pedig már 15 hete nincs ilyen panaszom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!