Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki hogyan élte/éli meg a...

Ki hogyan élte/éli meg a terhességet? Van olyan, aki szereti?

Figyelt kérdés

Mindenhonnan csak azt olvasom, hogy a terhesség csak egy szükséges rossz, kínszenvedés, meg hogy milyen jó a férfiaknak, hogy nekik ez nincs...

Viszont azért talán egy anyuka írta, hogy ő imád terhesnek lenni.

Ez mitől függ, hogy ki hogyan éli meg? Rosszullét, has mérete, stb?

2023. máj. 14. 17:12
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
41%

9-es:

Nem önzőség ez, hanem a realitás.

Én gyűlölöm magamon a legkisebb változást is, legszívesebben az elején kértem volna valami cuccot, hogy ne is tudjak szoptatni, ne legyenek melleim.

2023. máj. 14. 18:18
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Én a 6. héttől a 36.-ig hánytam napi tízszer. Azért csak a 36.-ig, mert akkor megsajnáltak és végre megcsászároztak. Nem volt olyan jó fél évig hányni, de nem találkoztam mással akinél ez így alakult volna.
2023. máj. 14. 18:25
 13/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Akkor vannak azért egy páran, akik élvezik :)

Persze nincs egyforma terhesség, ahogy szülés sem, és mindenki máshogy éli meg, van aki egész végig nagyon rosszul van, és van aki szinte csak émelyeg.

#6, gratulálok a babához, ezt nagyon jó volt olvasni ❤️

#10, ezt megértem, és senki nem ítél el ez miatt, teljesen normális érzés, de kitartást, gondolj a babára, és hamarosan a kezedben tarthatod a csöppségedet 😊

Az aggódás minden anyánál természetes dolog, és normális is.

2023. máj. 14. 18:32
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Én az elsővel a 24. hétig szerettem terhes lenni. Utána kiderült a GDM. Na onnan kész kínszenvedés volt. Minden étkezést órára pontosan enni, mérni előtte-utána a cukrom, nem mehettünk el egy jót enni sehova. Pont nyárra esett ez a része, úgyhogy se fagyi, se gyümölcsök, mert a végére már kb semmit nem bírt a cukrom, borzalmas volt. Most a másodikkal már az elejétől csinálom a diétát, a 12. hétben vagyok, már most kezd sok lenni a cukorral járó macera.
2023. máj. 14. 18:47
 15/21 anonim ***** válasza:

Én imádtam mind 3 terhességem, látni ahogy nő a pocakom, mocorognak odabent.

3.nál volt csak hányinger meg izgulás az elején, késői baba előtte egy vetéléssel, de 25 hét után már megnyugodtam.

2023. máj. 14. 20:11
 16/21 A kérdező kommentje:
#15, az annyira jó érzés, amikor először lehet érezni ahogy megmoccan ❤️🥺
2023. máj. 14. 20:13
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Vannak/voltak nehezebb napok, pl mikor jönnek a frontok, és többször le kell pihennem, vagy mikor az egekben a gyomorsavam és semmi nem használ rá. De egyébként én szeretem ezt az állapotot, szeretem hogy bennem növekszik, érzem a mocorgását, ő meg én szimbiózisban vagyunk egymással. 🥰

Persze hálistennek én szerencsés vagyok, mert nincs semmi probléma a terhességemmel, meg tudom érteni azt is akinek tényleg teher, mert pl végighányta az elejét, vagy feküdnie kell valamiért folyamatosan, vagy mindene fáj már… szóval lehet teher is.

2023. máj. 14. 21:33
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Én onnantól szerettem, hogy már nagy volt a hasam. Arra büszke voltam. :) A hányós rész nekem nagyon durva volt, még azon is elgondolkoztam, hogy nem lesz több gyerek emiatt, de miután megszületett a lányom egyre inkább nosztalgiával gondoltam rá, hogy azért megvolt a bája a terhességnek. Most a második babával vagyok 24. hetes, mostmár kiélvezem, mert nem sok 9 hónap és egy olyan különleges időszak amíg konkrétan a testemben van a kisbabám, és innen ismerem meg. Milyen ennivalókat szeret, mi a kis napirendje, jön velem mindenhova. Azért nem csak csupa rossz. :)
2023. máj. 14. 22:08
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Mindhármat imádtam... Minden nehézség ellenére élveztem minden percét.
2023. máj. 14. 22:30
 20/21 anonim ***** válasza:
Nekem sokszor olyan semleges érzés. Sok gondot az első baba nem okozott és - lekopogom - a második is kíméletes volt eddig velem. Néha eszembe jut, hogy valaki növekszik bennem, ami jó érzés, vannak korlátaim, de nem vészes (35. hét), készülődök a babás dolgokkal, de amúgy élem az életem. Kicsi gyerek mellett mondjuk nem is nagyon tehetnék mást :).
2023. máj. 15. 00:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!