Iker terhesség, az egyik baba nagyobb a másik 1 héttel kisebb. Kellene aggódnom?
Két petéjű ikrekkel vagyok várandós. A mensim szerint hiába számolnánk, később fogantak a babák.
A kisebb később jelent meg a petezsákban pár nappal. 9hetes ultrahangon egyforma méretűek voltak. Tegnap voltam a 12.heti genetikain, 13+1 naposan elvileg. A nagyobb baba 13+4 hetesnek felel meg, a kisebb viszont csak 12+2 hetesnek. A vizsgáló orvos beutalt a Semmelweisre géndiagnosztikára, de még egy hónap múlva kaptam időpontot oda.
Volt valaki így, hogy ilyen sok külömbség volt az ikrek közt?
A dokim nagyon megijesztett, azt mondta ez nem jó, viszont a kisebb baba is egészségesnek látszódik.
Szia!
Két petéjű ikreim vannak. Már 4,5 évesek. Náluk is mindig egy, volt amikor két héttel kisebb volt az egyikük. Az orvosom azt mondta, két pete érett meg abban a hónapban néhány nap eltéréssel.
A mai napig egyikük kisebb.
Nyugodj meg! Ez teljesen normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!