Terhesség elején csökkenő progeszteron szint miatt kell aggódnom?
Sziasztok!
Egy kis segítségért jöttem... 7+5 hetes vagyok lombikos iker babákkal. Ma voltam laborban a TSH miatt, ha már ott voltam nézettem progeszteront is, ami 430,71 nmol/l lett. Legutóbb 5+4 hetesen nézettem. akkor 483,25 nmol/l volt. Jelenleg napi 2x1 cyclogest és napi 1 Prolutex megy. A csökkenés jelenthet bajt? csak a jövő héten megyek a következő UH-ra.
Ezért nem kell önhatalmúlag, képzettség nélkül berendelni laborvizsgálatokat, mert utána meg besz.rtok az eredményen.
Én is azt javaslom, hogy hívd fel az orvosodat.
Ez egy brutál magas progeszteronszint (megfelel kb a második trimeszter átlagos felső értékének), látszik hogy pótlást kapsz. Nincs vele mit tenni, ilyen magasságban az lenne a csoda ha nőne...
Amúgy csatlakozom másodikhoz, ha valakinek fél információi vannak, akkor nem tesz jót az öndiagnózis.
Hívd fel az orvosod és kérdezd meg.Magas az érték így is az biztos.Nem feltétlen jelent bajt hogy csökkent de ha mégy uh-ra ott úgy is kiderül jól van e az ikerpárod.Gondolom, menni fogsz 1-2 hét múlva uh-ra ismét?
Mondjuk nálunk pl van egy terhességmegállapító uh és már mehetünk is a saját orvosunkhoz a további uh vizsgálatokra.Felesleges egyébként 2 hetente futkosni uh-ra,ezt megtanultam mivel ha baj van úgy is kiderül.Ezt sajnos tapasztalatból tudom.Legközelebb ha sikerül a lombik akkor nem járok 2 hetente uh-ra mert csak idegesíti magát az ember és ha 2 héttel később derül ki hogy esetleg gond van akkor is megoldható mivel ez az öröm időszaka kéne hogy legyen és nem a stresszé.Magándokikat is kerülöm,megyek államiba mert igaz kedvesebb a magándoki de nem tud többet mint a tb-s és 4 hetente kibírható a másik is.Bocs a szösszenetért ez nem ide tartozik:)
Gratulálok a babákhoz és nyugalom rendben lesz velük minden!
"és ha 2 héttel később derül ki hogy esetleg gond van akkor is megoldható"
Ez sajnos nem igaz, minden nap! számít...
8: a magyar terhesgondozási rendszer kifejezetten túlféltő és feleslegesen vizsgáló fajta. A legtöbb országban terhesség megállapítás és két genetikai uh van, semmi több. Nálunk elterjedt ez a nézegessünk magzatot kéthetente hozzáállás a maszekolás miatt. Természetesen egy problémás terhességet, vérző kismamát ha kell akkor naponta megnéznek, de egy panaszmentest teljesen felesleges piszkálni. Ez ugyanaz mint a méhszáj vizsgálat, ami iránt fétissel vannak a kismamák és orvosok.
Koraterhességben a progeszteronpótláson kívül nincs mit csinálni, vagy fejlődik a gyerek rendesen, vagy nem. Ha nem, akkor nem lehet megvarázsolni és megerőszakolni a természetet.
A kérdezőnek láthatóan kutyabaja szerencsére, egy felesleges és indokolatlan plusz leleten idegesítette magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!