Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Bulgária autós utazás 16...

Bogica0616 kérdése:

Bulgária autós utazás 16 hetesen. Ti mennétek?

Figyelt kérdés
Május utolsó hetében mennénk családi nyaralásra. 15 lennének tehát nem kis létszámban. 15 órás autós utazás lenne. Mehszájon tapad jelenleg a placenta. Nincs vérzésem, csak fáj néha itt- ott. Keményedig a méhem. Eltiltották a házas élettől és pihenni kell, de az utazásra nem mondtak semmit. A férjem szerint csak kifogásokat keresek, hogy ne menjek. Ti mennétek? Mit tenétek?
2023. máj. 5. 19:54
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk az a veszély nem fenyeget, hogy ott májusban fürödni fogtok.
2023. máj. 6. 06:13
 22/43 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Kérd ki orvos véleményét! Nagyon rossz autóban zötykölődni kismamaként, akkor is, ha minden rendben van a terhességgel.
2023. máj. 6. 08:08
 23/43 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem én értem a problémát. Mivel szakértő is jó utat kívánt, a férjed úgy érzi ennek az utazásnak nincs kockázata. Én biztosan kikernem nőgyógyász véleményét, ha a dokid nincs itthon menj el máshoz, ő látja, hogy mi a pontos helyzet és mekkora a kockázat.
2023. máj. 6. 11:27
 24/43 anonim ***** válasza:
100%
Egy kérdés. Táppénzen vagy? Mert ha igen, akkor alapból nem hagyhatod el a lakhelyedet. Most már sok orvos nem foglalkozik vele, de mikor tp-re vesznek, ráírják, hogy mit szabad. Szigorú fekvés kell-e vagy a lakást elhagyhatod-e. Ha el is hagyhatod a lakást, a lakóhelyet nem. Ha kapsz egy ellenőrzést, lehet belőle probléma. Amúgy meg a szavaidból azt veszem ki, hogy fekvésre vagy ítélve. Akkor meg nincs is kérdés.
2023. máj. 6. 11:49
 25/43 anonim ***** válasza:
77%

Ha igazán őszinte szeretnék lenni, hát nem terhesen sem indulnék el ilyen hosszú autó útra. Egyszer voltam... közben háromszor megbántam az életemet és alig tudtam a nyaralás alatt kipihenni az utat, majd tiszta lelkibeteg voltam, hogy innen még haza is kell menni. Nade ez ugye szubjektív, valaki imádja.

Elmennék az orvosomhoz és az ő véleményét kérném ki. Ha ténylegesen fedi a méhszájat a lepény, akkor biztosan nem indulnék el külföldre! Mit csináltok, ha útközben ér a baj? Körül kell járni, hogy egyáltalán lehet-e olyan utasbiztosítást kötni, ami ilyen helyzetre is biztosít. Az a baj, hogy ebben a helyzetben úgymond nem "csak" a babát veszíthetitek el, hanem te is lazán elvérezhetsz az út szélén... Megér ennyit?

Ha az orvos rábólint is utánanéznék a biztosításnak, minden érintett ország segélyhívó számainak, ha nem tudsz angolul annyira, akkor megtanulnék alap mondatokat. Legalább annyit, hogy terhes vagyok és a lepény fedi a méhszájat...

Ha a párom nagyon el akarna menni, akkor hagynám, menjen nélkülem. Egy nyaralást meg lehet ismételni majd pár év múlva, de ha ottmaradsz, vagy akárcsak félúton ott hagynak egy Szerb, vagy Román kórházban, az nem lesz túl jó élmény. Onnan meg a fene sem tudja hogy és mikor keveredsz haza, ha akkora a baj...

2023. máj. 6. 15:04
 26/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem vagyok táppénzen. Nem mondta konkrétan az orvos, hogy feküdni kell csak, hogy mit tilos tenni. Nem kell itthon lennem sem. Kedves 23. As igen ez a párom gondja, hogy engem tart túl parásnak, nem érti, hogy mi lehet a gond hisz egy számára szakember zöld utat adott. Az orvos aki helyetes nem gondolta, hogy azt is mondania kell ha szerinte nem lehet nyaralni. A szemébe most rossz vagyok, de mindegy majd megbékél.
2023. máj. 6. 22:18
 27/43 anonim ***** válasza:
100%
Ha azt mondta pihenned kell és eltiltott a szextől, hidd el a 16 órás autósúttól is. Vagy nektek külön fel kell sorolni mindent? Segítek, bicózni, toronyugrani, lovagolni, focizni, pezsgőfürdőzni, hegyet mászni, elkezdeni spanyol táncokat tanulni, szánkózni, hullámvasútazni sem lehet. Nem akarok veled bunkó lenni, mert te azonos véleményen vagy itt mint mindenki. Sokadszorra írod, hogy helyettes orvos, ez nem azt jelenti, hogy ő kevésbé orvos mint a sajátod. Ha a férjednek egy szonográfus szava felülírja az orvosét, nagy baj van nála a toronyban.
2023. máj. 6. 22:30
 28/43 anonim ***** válasza:
100%

A szonográfusnak nem ér annyit az egész, hogy idegeneket győzködjön. Ha jó utat kívánt, gondolom valamelyikőtök említette, hogy indultok nyaralni Bulgáriába. Gondolta, akik még mindig ezt tervezik ebben a helyzetben, azoknak kár bármit is mondani. Elvégre nem az ő magzata, miért fárassza magát hegyibeszéddel?

Gyanítom, hogy sem ő, sem az orvos nem fogja magára vállalni a felelősséget, ebben biztosak lehettek.

Szerintem egy orvos sem mondja majd azt, persze, menjen csak kismama 15 órás autóútra, semmi baj nem lesz. Hanem azt fogja mondani, hogy ez a ti döntésetek. Esetleg, ha felelősségteljes, elmondja nyíltan, hogy ő miért nem ajánlja.

2023. máj. 6. 22:38
 29/43 anonim ***** válasza:
19%
Egyébként egy egészséges embernek nem olyan lehetetlen küldetés a 15 órás autóút. Nyilván ha nem szabad neked, akkor ne menjél, ezt majd a nőgyógyász eldönteni. Az itteni véleményeket viszont nem értem, simán ki lehet bírni egy ilyen hosszúságú utat.
2023. máj. 6. 23:13
 30/43 anonim ***** válasza:
100%
29, el kéne olvasni a kontextust is.
2023. máj. 7. 03:06
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!