Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Bulgária autós utazás 16...

Bogica0616 kérdése:

Bulgária autós utazás 16 hetesen. Ti mennétek?

Figyelt kérdés
Május utolsó hetében mennénk családi nyaralásra. 15 lennének tehát nem kis létszámban. 15 órás autós utazás lenne. Mehszájon tapad jelenleg a placenta. Nincs vérzésem, csak fáj néha itt- ott. Keményedig a méhem. Eltiltották a házas élettől és pihenni kell, de az utazásra nem mondtak semmit. A férjem szerint csak kifogásokat keresek, hogy ne menjek. Ti mennétek? Mit tenétek?
2023. máj. 5. 19:54
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
100%
A férjed egy f*sz. Ilyen állapotban mindig nagyon közel kell hogy legyél kórházhoz. Ne menj sehova.
2023. máj. 5. 21:31
 12/43 anonim ***** válasza:
100%

Basszus. A te helyzetedben szigorú fekves javasolt, pihenés.

Az utazás minden csak nem pihenés, főleg, hogy ülsz.

Nagy baj is lehet belőle. Gondolom nem a hotelben fogsz feküdni egész nyaralás alatt. Pedig neked most ezt kéne. Pihenni, és pihenni.

2023. máj. 5. 21:39
 13/43 anonim ***** válasza:
100%
Ezt érzi az ember mindig, csak magadra hallgass, abból baj nem lesz.
2023. máj. 5. 21:42
 14/43 anonim ***** válasza:
92%
Férjed amúgy nem akart gyereket, hogy azt akarja, hogy elvetélj? Sokadik kérdés ma, ahol fogom a fejem, hogy felnőtt férfi, hogy viselkedhet úgy mint egy csimpánz.
2023. máj. 5. 21:56
 15/43 A kérdező kommentje:
Persze, hogy szeretné a babát sírt mikor meghallotta a szív hangját. Élete álma a tengerparton még sosem volt. Inkább az a baja, hogy a Szonográfus azt mondta, hogy jó utat kívánt. Az orvos nem tért ki utazás tiltására. Így azt hiszi, hogy direkt nem akarok menni össznépi nagybácsis, nagynénis nyaralásra. Pedig csak féltem magamat meg a kicsit.
2023. máj. 5. 22:01
 16/43 anonim ***** válasza:
100%
15. Akkor kérdezd meg tőle, hogy hogy érezné magát, ha az ő kényszerítése miatt vetélnél el! Tükörbe tudna nézni? Én tényleg nem vagyok egy paramami, 41 hetesen még túráztam, de hótziher, hogy nem mennék.
2023. máj. 5. 22:09
 17/43 anonim ***** válasza:
100%
A szonográfus nem szakorvos, nem nőgyògyász! Ez nem vicc, ha teljesen fedi a mèhszájat a placenta nagyon komolyan kell venni, rengeteget pihenni, kòrház közelben, orvosod közelèben lenni. Konkrètan el tudsz vèrezni, BELAHALHATTOK, ha ne adj isten placenta leválásod lenne! Fèrjednek ezeket azèrt magyarázd el, csak remèlni tudom, hogy nem olyan agyatlan, hogy ezek tudatában is elvárná, hogy utazz ilyen messzire. Èn a helyedben kìmèlnèm magam, ahogy lehet, valòszìnű lecsúszik majd a mèhszájròl, de a gyerekválallás arròl szòl, hogy megvèded mindenáron ès felelőssèget válalalsz èrte, azaz nem veszèlyezteted a gyereketeket..
2023. máj. 5. 22:14
 18/43 anonim ***** válasza:
100%

Én fele ennyi problémával egy 1 órás utat nem vállaltam be a kedvenc zenekarom koncertjére, 1 héttel előtte el kellett adnom a jegyeket. Pedig nagy vágyam volt. De a baba ezerszer fontosabb volt.

A te esetedet még problémamentes terhességnél is megfontolnám, túl hosszú az út.

A párod is érdekes forma, majd ha úton lennétek, és közben rosszul lennél, azt is félvállról venné, vagy azzal vádolna, hogy csak el akarod rontani a nyaralását?

2023. máj. 5. 22:21
 19/43 anonim ***** válasza:
4%

Jó nyaralást, kellemes pihenést!

Nem kell túlaggódni, a terhesség állapot.

2023. máj. 5. 23:46
 20/43 anonim ***** válasza:
28%

Menj előtte el orvoshoz és nézzen rá. Vérzés nélkül a fedő méhlepény rendszerint már sehol nem lesz a 15-16. hétre.

Nekem ugyanígy volt, az én dokim nem hogy nem ijesztegetett, hanem mondta hogy általában nem is hívja fel rá a figyelmet ilyen korán különösebben, csak minimális óvatosságra int, mert feleslegesen nem kell ijesztgetni a kismamákat. Nagyon gyakori ez az állapot még ilyenkor, később (20. hét környékétől illetve még később) van ennek inkább jelentősége, akkor lehet igazából kimondani hogy na igen, ebből komoly gond lehet. A korai placenta praevia néha tünetel vérzés formájában, de valójában ilyen korán ritka, hogy vetélést okoz...

Igaza is lett, a 16. héten már 1 centivel a méhszáj mellett volt a lepény. Végig dolgozni jártam, vidékre mentünk autóval és elláttam a 2,5 éves nagyomat, a 20. hét után simán repültem külföldre, stb. Most már lassan terminus.

Keményedésre meg magnézium, ha fájdalmatlan akkor nem csinál semmit. Nekem is volt relatíve sok a második trimeszter első felében, 20. hét környékén folyton féltem hogy ebből vetélés lesz. Az első terhességem alatt ugyanis egyáltalán nem volt. Aztán totál zárt méhszájam volt végig a mostani terhességnél is.

Szóval én tuti elmennék ránézetni, feleslegesen nem trollkodnék szét egy családi nyaralást. Persze ha nem érzed jól magad, akkor maradjatok, mert szenvedni sincs értelme.

2023. máj. 6. 00:15
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!