Genetikai tanácsadásra kell mennem. Nagyon félek a magzatvíz vételtől. Tudom, hogy a vérteszt 99%, de a vetélésnél,még mindig jobb. Kinek milyen tapasztalata van?
Èn ugyan nem voltam, de nem vagy köteles veleegyezni a vizsgàlatba. Neked kell mèrlegelni mit szeretnél. 99%-os eredmèny biztonsàgosan, vagy biztos eredmèny vetèlès veszèlyèvel. Ès senki nem dönthet helyetted.
Èn szemèly szerint nem kèrnèm a magzatvìzből levő mintavètelt.
Ezek közül egyik sem igazàn indok egy ilyen invazìv beavatkozàshoz. Allagile-s babàt elvetetnèd, egyàltalàn időben lennèl hozzà? Ha a gènt hordoznàd, akkor neked is lenne Allagile szindròmàd.
Vihar a biliben, ilyen indokok miatt nem engednèk szùràst.
Nézd, a te döntésed.
Leírom az én esetemet: első babámat vártam, a korom és egy nem túl jó kombinált teszt eredmény miatt bevállaltam az amniocentézist. Maga a beavatkozás kellemetlen, pici fájdalommal jár (bár mondjuk a fájdalomküszöb ugye egyénenként más). Nálunk az a protokoll, hogy utána 5 nap pihenés, antibiotikum és progeszteron pótlás. Ezeket természetesen betartottam, és nem is volt semmi gond.
Neked kell mérlegelned, hogy mit vállalsz és miért. Én tudtam, hogy egy beteg baba sajnos nem fér bele - a munkám mellett nem tudnám vállalni, ha a munkám adnám fel, nem tudnám eltartani... Tehát az aminocentézis 0,5%-os vetélési kockázata jóval alacsonyabb volt, mint annak a kockázata, hogy a baba beteg lesz.
A környezetemben legalább 6 embert tudok, akinek volt amnioja, senki nem vetélt el.
Írod, hogy a vértesztek 99%-osak. Nos, nem. Csak a vizsgált 3 szindrómára adnak relatív pontos eredményt, de pl. azok mozaikos verzióit már nem mutatják ki. Az aminocentézis sokkal átfogóbb képet ad - persze olyan eljárás nincs, ami mindent de mindent kimutatna.
A rák pedig nem genetikai betegség jelen tudás szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!