Hát ha még kicsi a terhesség, akkor nem ellentmondásos. Terminusban màr azért fura lenne.
2023. ápr. 30. 16:34
2/7 A kérdező kommentje:
19 hetes vagyok. Előző héten egy orvos azt mondta a méhlepény fedi a méhszájat és mellső fali a lepény.
4 napra rá azt mondta a saját orvosom hogy valóban mellső fali de a teteje jó helyen, a fundusban és sajnos kicsit rálóg a méhszájra de nem fedi azt és feljebb fog menni ahogy nő a méh. Azt is mondta az a lényeg hol tapadt meg és nekem jó helyen van. Na most teljesen össze vagyok zavarodva... Többször is visszakérdeztem hogy biztosan nem fedi teljesen és a fundusban van? Megerősítette hogy igen.
Vérzés miatt kellett amúgy többször ránézni. Ja és előtte 12. heti genetikain is annyit irtak rá: placenta a fundusban, normál helyen tapadt.
16. héten saját doki: normal helyen történt placentáció
2023. ápr. 30. 17:14
3/7 anonim válasza:
Nekem is hasonló, csak hátsó falon. Az elején végig azt mondták, hogy a fundusban van, aztán 26 hetesen találtak egy “lepényi hidat” közvetlen a méhszáj felett. Most ránéztek 30 hetesen is, hogy ott van-e még, erre most már hátsó falinak látják a lepényt, ami lenyúlik a méhszájig, és fent a fundusban is ott van… Most pénteken leszek majd 33 hetes, megnézik megint, hogy mi van vele. Kíváncsi leszek.
Az első trimeszterben amúgy többször is véreztem, volt is para rendesen 3 korábbi vetélés után… Ezért direkt kérdeztem a 12 hetes uh-n, hogy hol van a lepény, mert gondoltam miatt voltak vérzések, de mondta a szonográfus, hogy amiatt biztos nem, fent van teljesen a fundusban. A 18 hetes uh-n is ott volt még.
2023. ápr. 30. 20:40
4/7 A kérdező kommentje:
És neked mennyire kell kímélni magad? Én jelenleg most a vérzés miatt fekszek szigorúan legalább a következő ultrahangig. A vérzés szerencsére megszűnt. Kíváncsi leszek a továbbiakban élhetem - e majd a megszokott életem. Persze szex, hajolgatás, emelgetés nélkül. De szeretnék elmenni sétálni, étterembe, vásárolgatni stb.
2023. máj. 1. 10:24
5/7 anonim válasza:
Nekem nem kell kímélnem magam, mert csak az első trimeszterben volt vérzésem, akkor is csak pecsételtem 4-5 alkalommal egy napig. Azóta semmi hála Istennek. Az orvosokat nem hatotta meg különösebben a dolog, mikor 26 hetesen észrevették azt a lepényi hidat, csak ott mutogatták egymásnak 3an, hogy jé de érdekes… de nem mondták, hogy ez baj vagy hogy van-e bármi teendő. Aztán én kérdeztem rá egy másik orvosnál 30 hetesen, hogy amúgy azzal most ott mi van, nem gond, szülhetek attól még természetesen? Úgyhogy ő is megnézte, és akkor ő mondta, hogy nem a méhszájon van, hanem felette 3 centivel, de azt nem látja rendesen, hogy most az a lepényemhez tartozik, mert lelóg oda a lepény, vagy egy különálló járulékos lepény, vagy most mi van… de hogy hogy került az eddig fundusi lepényem a 30. hétre hátsófalra, sőt egészen le a méhszájhoz, azt senki nem tudja megmondani.
2023. máj. 1. 14:13
6/7 A kérdező kommentje:
Milyen érdekes képzeld nekem is találtak a lepénynél hidat, nekem azt írták rá szövethíd. De senki semmit nem tud rá mondani mi a fene az. Elvileg a lepényhez tartozik szorosan de hogy mi az azt már nem tudják csak a vállukat vonogatják. Nem is merték rá azt mondani hogy nem probléma de azt sem hogy probléma.
2023. máj. 1. 19:59
7/7 anonim válasza:
Na bakker, ugyanez. :D Nálam is csak ott csodálkoznak, meg mutogatták egymásnak, mint érdekességet. de hogy most mi legyen vele, vagy útban lesz-e szülésnél a babának, azt nem tudják megmondani, pedig hát érdekelne azért már így 33 hetesen…
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!