A méhlepény fedi a méhszájat. Hogy lehet hogy előtte jó helyen volt?
Egészen eddig problémamentes várandósságom volt. 12 hetes genetikai ultrahangon a lelet szerint a fundusban tapadt a lepény, 15+1 a lelet szerint normál helyen történt placentáció.
17+6 elkezdtem vérezni, ügyeleten megállapították hogy a méhlepény fedi a méhszájat. Hogy a fenébe lehet ez létezik ilyen hogy ekkorát változik ? :(
2 napja fekszek itthon jóformán csak mosdóba kelek fel még zuhanyozni sem mertem elmenni. Volt már valaki ilyen helyzetben, lehet ennek még jó vége? Nagyon sokat szendvedtünk a babáért :(
Vérzés azóta nem volt de reggelre meg napközben nagyjából egy alkalommal rózsaszínes a wc papír pisilés után...
Sajnos van ilyen. :/
Pihenés, ágynyugalom, magnézium és nincs szex. Gondolom a doki is ezt javasolta.
Nem lesz semmi baj! Majd fentebb húzódik.
Én nagyon sokat véreztem már ebben a terhességben, az első trimeszterben többször voltam ügyeleten is egyre fokozódó vérzések miatt. Az elején mellső fali lepényt írtak, aztán később hátsó fali lett úgy, hogy érintette a méhszájat. Ekkor konkrétan sírva mentem be, hogy biztos elment a baba, mert egy tenyérnyi alvadtvér darab jött ki belőlem, utána pedig ömlött a vér, alig akart elállni. Ezt mégegyszer megismételtük, ekkor voltam 13 hetes. A 18. heti genetikain még mindig közel volt, de már nem érintette, most voltunk a 30. heti uh-n, már rendesen hátsó falinak látták.
Szóval nem tudom, hogy az elején ennyire benézték volna (nem hiszem, többen is nézték), vagy tényleg így megváltozott a helye, mindenesetre a rengeteg vérzés ellenére is megvagyunk, baba is jól van és a 15. hét környékén a vérzés is elmúlt.
Kitartás, próbálj minél többet pihenni.
Köszönöm aranyosak vagytok!
Lenne még pár technikai kérdésem:
- csak wc-re kelhetek fel igaz?
-rövid hajmosás fürdőkádban ülve lehet?
-ülni szabad vagy inkább tényleg kizárólag feküdjek?
-orvoshoz ami oda vissza 20 perc séta az beleférhet?
Ne menj orvoshoz 20 perces sétára, hívd fel, és beszéld meg vele, amit akarsz. Az ágynyugalom az ágynyugalom.
A vízszintes helyzet a fontos, ne ülj semmiképp sokat.
Csak a hajmosást csinálod fürdőkádban? Most inkább zuhanyozz, és akkor intézd el a hajmosást.
A saját nőgyógyászomhoz kell visszamennem hogy rám nézzen ő is ultrahanggal. Nem sok de pár lépcső is van ott :/
Nálunk itthon csak fürdőkád van abban szoktam ülve "zuhanyozni" a hajmosást is az alatt intézném el. De ugye utána hajszárítás ülve...
Valamint meg vagyok fázva most kezd felszakadozni a lerakódás emiatt állandó köhögési ingerem van. Igyekszem elkerülni a köhögést de van amikor nem megy :( ez nagy baj igaz?
2 napja orrot fújni sem merek pedig be van dugulva picit. Így csak visszaszívogatom...
Nagyon váratlanul ért ez a helyzet egészen addig míg elkezdtem vérezni viszonylag aktív voltam.
Teljesen kivagyok attól is hogy első gyerek.. Hogy fogjuk így beszerezni a cuccokat neki?
Tudom még messzebb van de húgomnak június végén lesz esküvője :(
Nyugi, kérdező, azért nem kell ennyire rástresszelni erre a dologra, hogy még köhögni sem mersz, ugyan már.
Nyilván nem a legjobb helyzet, nekem is hasonló volt, egyszer szó szerint folyt belőlem a vér, azt hittem, elvetéltem, aztán még sokáig vérezgettem-barnázgattam, elmúlt és visszajött, de végül 22.hétre, ahogy picit nagyobbat kezdett nőni a hasam, fel húzódott, már jó helyen volt.
Természetesen ne erőltesd meg magad, de nem kell vízszintesben feküdnöd, ezt már rég megcáfolták, szimplán kerüld a hajolgatást és megerőltetést. De én pl. a 2 éves gyerekemmel voltam itthon, akit ugye nem lehetett a szögre akasztani, vele menni, játszani kellett, ellátni, felvenni. A férjem nyilván segített és kímélt, de nem eshetett ki a 10.héttől a 22.-ig a munkàból, szóval tulképp ment ugyanúgy minden tovább, csak igyekeztem minél többet a földön ülve játszani a gyerekkel.
A lényeg, hogy ne pánikolj be, az nagyon ritka, hogy valakinek ne húzódjon feljebb a lepénye. Nyugodtan köhögjél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!