Terhesen csinálnak rákszűrést?
#18 2,5 evbe telt mire teherbe estem, szóval egy kicsit többet vártam rá, mint az átlag, de végig volt friss rákszűrésem. Ha valakinek augusztusban csináltak és decemberben teherbe esik nem fognak terhesség alatt újat csinálni.
A kérdező 2 éve nem járt nőgyógyásznál és úgy "hisztizik" egy sima kenetvételen. Inkább örülnie kellene hogy problémamentesen teherbe tudott esni és nem volt szüksége petevezeték átjárhatósági vizsgálatra, méhtükrözésre, 2 naponta hüvelyi uh-ra és nem kell napi szinten progeszteron kúpot dugdosnia a hüvelyébe és vérhigító injekciót szúrnia a hasába amitől kék-zöld lesz mindenhol, azért hogy megmaradjon a babája. Egy egyszerű rákszűrést kellett volna/kellene csak megcsináltatnia.
#21! Gondolom, a válaszod nekem szól és te voltál a #18.
Pont azt írtam, hogy az is lehet fertőzött, akinek augusztusban volt rákszűrése és decemberben esik teherbe, mégse csinálnak neki, mert nincs reális esélye, hogy anélkül a babának baja lesz, se 4 hónapos rákszűréssel se 2 évessel. A többi meg a nő felelőssége, ha ő nem szeretne, akkor nem csináltat.
Honnan tudod, hogy problémamentesen teherbe esett vagy milyen vizsgálatai voltak, vagy nem voltak? Az általad emlegetett "kellemetlenségek" nekem majdnem mind megvoltak, kivéve az átjárhatósági, mert arra akkorra volt időpontom, amikorra teherbe estem. Sajnos, el is vetéltem egy hete. Rákszűrésem nem volt, mert pont jövő hónapban lesz egy éves. Most aztán lesz lehetőségem csináltatni, mert egy darabig tuti, nem aktuális a terhesség. DE, ha nem így lett volna, tuti, nem engedném terhesen, ha beledöglök se. Nem azért, mert hú, de fájdalmas, vagy ártana a terhességnek, hanem, mert tudom, milyen érzés terhesen vérezni! Nincs kedvem találgatni, hogy ez most csak a rákszűrés utáni vércsepp, vagy megint AZ történik. (Mondom ezt úgy, hogy én még rákszűrés után sose véreztem.) Nem, szerintem nem akkor van ott az ideje, akit meg nem zavar, az csináltassa meg nyugodtan. De ne ítélkezz, mert nem tudhatod, hogy a kérdező milyen cipőben jár, csak azt, hogy NEM AKARJA.
18
Régen sokat jartam nőgyogyaszhoz, es a hpv-t nem is vizsgálnak, csak ha külön kérem. De volt akinek akkor is haromszor kellett szólnom hogy vegye mar le, pedig fizetős volt.
Tudom hogy a többség a rakszűrést nem is érzi, én mindig vagy egy napig vérzek utána, és terhesen ez elég ijesztő lesz. Az orvosok ezt mind letudják azzal hogy nem kellene, de mivel eddig az eredményeim mind jók voltak, igy annyiban is hagyták.
Sajnálom hogy neked ennyit kellett küzdeni a gyerekért, de ezert nem kell mást lehurrogni, mert magától összejött (kb 1 év alatt, csak mondom)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!