Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Igaz, hogy a lányt váró...

Igaz, hogy a lányt váró kismamáknak durvábbak a rosszulléteik az első trimeszterben?

Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy ez nem csak városi legenda, de nem tudom... Most sokkal rosszabbul vagyok, mint a kisfiammal voltam.
2023. ápr. 20. 11:10
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Ez alapvetően egyénfüggő, annyi az igazság benne, hogy kislányok esetén elvileg magasabb a HCG-szint, ami erősebb tüneteket okozhat, de inkább csak azoknál, akik érzékenyek erre. Tehát pl. nagyobb a valószínűsége, hogy anyuka lánnyal rosszabbul lesz, mint fiúval, de még ez sem 100%.

Viszont fiúval is lehetsz rosszul, nekem kettő van, mindnkettővel sokat hánytam az első trimeszterben. Nem tudom, ha lányom lett volna, mit reagál a szervezetem.

2023. ápr. 20. 12:47
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
11-es vagyok, amúgy másodjára én is rosszabbul voltam, mint elsőre, pedig az sem volt piskóta, de m@sodjára is fiút vártam.
2023. ápr. 20. 12:48
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

1. Gyerek lány, álom terhesség volt, semmi tünet

2. Fiú. Brutál hányások az első trimeszterben

2023. ápr. 20. 12:54
 14/21 A kérdező kommentje:
Igen, ezt a magasabb HCG szintet hallottam én is, bár ezt sem tudom, hogy igaz-e. Köszönöm a válaszokat!
2023. ápr. 20. 12:55
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Lányom van. Egyetlen rosszullétem vagy émelygésem sem volt a terhesség alatt.

Húgom a fiával még a szülőágyon is hányt. Végig a terhesség alatt.

Ennyit erről.

2023. ápr. 20. 13:03
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Fiam lett. A 7. Hónapig a 6. Héttől minden nap 2-3 szor hánytam, többszörösen elájultam. 2x jártam meg ezek miatt a kórházat, ugyanis a gíz se maradt meg sokszor az első trimeszterben. Szinte nem tudtam kikelni az ágyból, haza kellett szégyen szemre költöznünk anyámékhoz hogy legyen ki viszi a háztartást mert olyan durván nem bírtam. Tehát nem gondolnám hogy van benne igazság.
2023. ápr. 20. 13:16
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Egy fiam van de olyan rosszul voltam, felkelni nem tudtam...
2023. ápr. 20. 22:01
 18/21 anonim ***** válasza:
Egyénfüggő. A testvéremnél bejött ez, nálam nem. Neki először fia született és nem voltak komoly tünetei, a második gyerek lány lett és az a terhesség jobban meggyötörte. Nálunk az első baba szintén fiú lett, alig voltak tüneteim, egyelőre a mostani terhességemről is elmondható ez (3. trimeszter), pedig elvileg lányt várunk. Édesanyámnál 2-2 az arány és azt mondta, hogy egyik terhességénél sem volt komoly rosszulléte, pontosabban az epepangás mind a 4 alkalommal előjött, de az már a 8-9. hónapban volt.
2023. ápr. 21. 00:51
 19/21 anonim válasza:
Én kislányt várok, most vagyok 33 hetes. Első baba . 7 hét és 18 hét között rengeteget hánytam, majdnem minden reggel, voltak napok amikor semmi rosszullét nem volt napokig, majd másnap éreztem, hogy ez megint itthon ülős nap lesz és minden kijött még a víz is. 18. hét fele múlt el, azóta nincs panaszom.
2023. ápr. 21. 19:03
 20/21 anonim ***** válasza:
A fiamnál "csak" vészes hányás. A lányomnál vészeshányás, vashiány, pajzsmirigy, cukorbetegség. Minden probléma megszűnt szülés után.
2023. ápr. 21. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!