Jók ezek a curkorterhelési értékek?
Sziasztok!
Ehgyomri vénás érték 4,4
120 perces 6,6
Tudom, hogy a tartomány szerint 7,8ig jó, de mégis sok helyen olvasom, hogy az lenne a jobb,ha visszaállna az éhgyomri értékre. Kicsit elkezdtem aggódni. Dokihoz csak jövő héten hétfőn tudok menni. Köszi a válaszokat! Ja első baba, 24 hetes vagyok.
10000%-osan tökéletes :)
Én voltam Gdm es nyugodj meg :)ezek nagyon jó eredmények
Ha paranoiás vagy, akkor vegyél cukormérőt és mérj rá időnként kaja után. 7 mmol/l alatt kell legyen, evés után 1 órával szokás mérni. (Igazából az evés utáni csúcsnak kell 7 alatt lenni, ha gyors felszívódásút eszel, akkor hamarabb lesz a csúcs.)
De a labor bőven határon belül van. Van aki 7 alatt tartja jónak, de az alá is bement.
Szerintem ez a vizsgálat 60 perces értek nélkül nem megbízható. Egyetértek az előzővel. Tiszta cukor esetén még akár 30 percnél is lehet a cukorcsúcs.
Ráadásul a terhesség alatt romlik a ch tolerancia.
Nekem 3,8 ról lett 7,0 a 120 perces a termelésnél. Tudom ez "olyanabb" mint tied, de pár héttel később már inzulinhatáron voltam, annyira cukorbeteg voltam.
Szóval én is méregetnék 60 perceseket.
Én meg mértem 60 perceseket most a2.terhességemnél és nem kell mert csak megijeszt!!Mert ha nem vagy cukros akkor is mutathat magasabb értéket!Ha a terhelésed jó akkor már nem lehetsz cukros ..nem.alakulhat ki
Ezt mondta adoki
#8, de, kialakulhat. Amikor valaki jó cukorterhelés után nagy babát szül, rögtön rejtett cukorbetegségre gyanakszanak (a későbbi terhességek miatt fontos). Vagy ha sok a magzatvíz az uh-n, bagy cukrot találnak a vizeletben.
Miután a babának az az ártalmas, ha az étkezések utáni cukorcsúcsok túl magasak, tökmindegy, hogy jó vagy rossz vagy közepesen jó cukorterhelés után magasak. A babának pont ugyanúgy árt. (Csak persze nem triviális, mikor lesz a csúcs, el kell találni - de több próbálkozásod van, nem csak egy egyszeri vizsgálat.)
A diabetológus nekem utólag megállapított írásban, hogy az első terhességem diabos volt. Ott 5,5.volt a terhelés 120 perces értéke...
De a 30. Hétig romlik a ch tolerancia legalább.
Egészségesebben sem mehet fel akármeddig, de terheseknél ráadásul az átmeneti gyors emelkedés is káros a babára, mert az inzulin növekedési faktor is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!