Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jók ezek a curkorterhelési...

Jók ezek a curkorterhelési értékek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ehgyomri vénás érték 4,4

120 perces 6,6

Tudom, hogy a tartomány szerint 7,8ig jó, de mégis sok helyen olvasom, hogy az lenne a jobb,ha visszaállna az éhgyomri értékre. Kicsit elkezdtem aggódni. Dokihoz csak jövő héten hétfőn tudok menni. Köszi a válaszokat! Ja első baba, 24 hetes vagyok.

2023. ápr. 18. 15:17
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
59%
Tökéletesen jó az eredmény.
2023. ápr. 18. 15:19
 2/16 anonim ***** válasza:
59%
Igen jók
2023. ápr. 18. 15:20
 3/16 anonim ***** válasza:
72%
Bőven jó eredmény, majd biztos jön ide aki szerint dietáznod kell, de nem igaz. Nyugodj meg, rendben van.
2023. ápr. 18. 15:21
 4/16 anonim ***** válasza:

10000%-osan tökéletes :)

Én voltam Gdm es nyugodj meg :)ezek nagyon jó eredmények

2023. ápr. 18. 16:49
 5/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, megnyugtattatok :)
2023. ápr. 18. 17:53
 6/16 anonim ***** válasza:

Ha paranoiás vagy, akkor vegyél cukormérőt és mérj rá időnként kaja után. 7 mmol/l alatt kell legyen, evés után 1 órával szokás mérni. (Igazából az evés utáni csúcsnak kell 7 alatt lenni, ha gyors felszívódásút eszel, akkor hamarabb lesz a csúcs.)

De a labor bőven határon belül van. Van aki 7 alatt tartja jónak, de az alá is bement.

2023. ápr. 18. 19:01
 7/16 Derjaderja ***** válasza:

Szerintem ez a vizsgálat 60 perces értek nélkül nem megbízható. Egyetértek az előzővel. Tiszta cukor esetén még akár 30 percnél is lehet a cukorcsúcs.

Ráadásul a terhesség alatt romlik a ch tolerancia.

Nekem 3,8 ról lett 7,0 a 120 perces a termelésnél. Tudom ez "olyanabb" mint tied, de pár héttel később már inzulinhatáron voltam, annyira cukorbeteg voltam.

Szóval én is méregetnék 60 perceseket.

2023. ápr. 18. 21:37
 8/16 anonim ***** válasza:

Én meg mértem 60 perceseket most a2.terhességemnél és nem kell mert csak megijeszt!!Mert ha nem vagy cukros akkor is mutathat magasabb értéket!Ha a terhelésed jó akkor már nem lehetsz cukros ..nem.alakulhat ki

Ezt mondta adoki

2023. ápr. 18. 23:46
 9/16 anonim ***** válasza:

#8, de, kialakulhat. Amikor valaki jó cukorterhelés után nagy babát szül, rögtön rejtett cukorbetegségre gyanakszanak (a későbbi terhességek miatt fontos). Vagy ha sok a magzatvíz az uh-n, bagy cukrot találnak a vizeletben.

Miután a babának az az ártalmas, ha az étkezések utáni cukorcsúcsok túl magasak, tökmindegy, hogy jó vagy rossz vagy közepesen jó cukorterhelés után magasak. A babának pont ugyanúgy árt. (Csak persze nem triviális, mikor lesz a csúcs, el kell találni - de több próbálkozásod van, nem csak egy egyszeri vizsgálat.)

2023. ápr. 19. 07:53
 10/16 Derjaderja ***** válasza:

A diabetológus nekem utólag megállapított írásban, hogy az első terhességem diabos volt. Ott 5,5.volt a terhelés 120 perces értéke...

De a 30. Hétig romlik a ch tolerancia legalább.

Egészségesebben sem mehet fel akármeddig, de terheseknél ráadásul az átmeneti gyors emelkedés is káros a babára, mert az inzulin növekedési faktor is.

2023. ápr. 19. 09:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!