Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 5,7 éhgyomri cukor magas?

5,7 éhgyomri cukor magas?

Figyelt kérdés
23 hetes vagyok, most voltam cukorterhelésen a labor referenciaértéke szerint 4,1-5,9-ig jó. Nekem 5,7 lett a 0 perces a 60-as 9,7 a 120 perces pedig 7,3 ami a referenciaérték szerint 7,8-ig jó. Na most én meg is nyugodtam de a védőnő szerint a cukorbeteg gondozóba kell menni mert 5,1 fölött az éhgyomri magas. Bárhol nézem az interneten a 6 alatti érték az jó. Muszáj menni gondozóba ha a védőnő azt mondja? Vagy megvárhatom a nőgyógyászom véleményét ?

2023. márc. 24. 21:47
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is ilyenek voltak az értekek, és a doktorno szerint azért figyeljek oda mit eszem. Lehet most jó, de később akár egy hét múlva már lehet olyan rossz az értek, hogy bajt okoz, csak ugye nem nezetjuk meg mindig.

Szóval alapanyag szinten én tartom az eloirtakat. Azzal biztos nem artok

2023. márc. 25. 08:58
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak az a magas, hanem az egyórás is óriási és a kétórás is határon van.

Ez bizony gdm.

Normális diéta nélkül veszélyezteted a gyereked.

2023. márc. 25. 08:59
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk 1 órásat nem.is néznek de elég magas...
2023. márc. 25. 14:39
 14/22 anonim ***** válasza:
63%
Az 1 órás érték magas, terhesség alatt nem mehet 7 fölé az 1 órás érték. Nekem terhesen még 6 felett se volt az 1 órás! Ezzel bizony diabetológiára kell menni, jól mondja a védőnő. Konzultálj nőgyógyásszal is, de jóval! Az 5,6 határon van nagyon, 4,2-5,5 közötti érték mondható jónak, 5,6 felett figyelni kell. Vegyél vércukormérőt, mérd otthon is.
2023. márc. 25. 20:02
 15/22 anonim ***** válasza:
43%
Nem gdm, de oda kell figyelni rá, mert a terhességi rizikókat megemeli. Amúgy sem baj, ha egy kismama nem zabál össze meg vissza.
2023. márc. 26. 05:57
 16/22 anonim ***** válasza:
mi lett végül kerdezo? diéta, vagy semmi?
2023. ápr. 16. 15:30
 17/22 A kérdező kommentje:
Nézegetnem kellett a cukromat, és 160g diétát írtak elő 2 hétre. Most kell kérnem időpontot új terhelésre :) a diéta remekül megy, kb semmit sem kellett változtatnom mert alig ettem amúgy is szóval az életmódomban nincs változás.
2023. ápr. 18. 22:03
 18/22 anonim ***** válasza:

Akkor csak ìgy tovább:) tartsd a diétát az a biztos :)

Boldog babavárást kívánok!

2023. ápr. 18. 23:42
 19/22 anonim ***** válasza:

Kitartás!

Nekem mindkettő gyerekkel sajna terhességi cukrom lett és sajnos a második után meg is maradt :( En már nagyon régen dietazok, szerencsére nem romlanak az eredményeim. Van pár nagyon szuper oldal ahol vannak jó receptek meg diétás tanácsok. Érdemes ötletet meríteni, informálódni ezekből is, mert a sima kórházi dietetikusok sajnos gyakran elavult módszereket javasolnak.

Jó egészséget!

Jó egeszseget#

2023. ápr. 19. 17:45
 20/22 anonim ***** válasza:
Ilyen értékre nekem is azt mondták, hogy diéta. Mondjuk én diéta mellett is híztam mint állat, amit mindig mindenki odaszúrt, hogy jajj anyuka így úgy.Szülés után meg 16kg fogytam kb 2 hét alatt.(vizesedtem nagyon)
2023. ápr. 20. 09:22
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!