Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hematóma vagy lepény?

Hematóma vagy lepény?

Figyelt kérdés

Ma vagyok 9+2, van hematómám is, és tegnap látta a doki, hogy a lepény egy része a méhszájnál van, és elkezdett levàlni.

1 hete van vérzésem, hol barna, hol erősebb.

Honnan tudom, hogy melyik miatt vérzek?

Nemrég volt egy darabka is a vérben, mi lehet? Darabos vérzéssel ügyeletre kell menni. Milyen szintű darabos vérzéssel? Már ezzel is?

Mik az esélyek? Tavaly elvesztettünk egy babát... Nagyon félek. Fekszem folyamatosan....

2023. márc. 10. 11:02
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenképp menj be az ügyeletre, még most!
2023. márc. 10. 11:11
 2/16 A kérdező kommentje:
A darabka miatt?
2023. márc. 10. 11:14
 3/16 anonim ***** válasza:

Azt szerintem nem nagyon lehet tudni, hogy melyikből vérzel. Nekem is volt mindkettővel problémám, többnyire élénkpiros vérzésem volt.

Többször megjártam az ügyeletet, mert mindig nagyobb darabok jöttek és mindig frászt kaptam, gondoltam inkább nézzenek rá… persze néha megkaptam, hogy ennyivel még nem kell jönni, de nekem is volt vetélésem nyáron, nem igazán voltam nyugodt. legutoljára egy tenyérnyi darab távozott, utána a vérzés is nehezen akart csillapodni, akkor bent is tartottak… azóta ennyire drámai nem volt.

Szerencsére nekem már kezd távolodni a placenta a méhszájtól, de azt mondták még mindig előfordulhat vérzés.

Én nagyon sokat feküdtem, mert amint felálltam, máris véreztem, de eljutottunk a 24. hétig, most pedig már bízom benne, hogy egyre távolabb lesz a méhlepény és bátrabban mozoghatok.

Kitartás neked, sok pihenéssel ez még simán alakulhat jól.

2023. márc. 10. 11:14
 4/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Akkor már végképp nem tudom, mi az a pont, amikor be kell menni. :/ Olyan nehéz ez...
2023. márc. 10. 11:17
 5/16 anonim ***** válasza:
25%

Nem kell egyelőre ügyeletre menni. Nekem is volt hematómám, nekem is levált picit a lepény széle, ami a méhszájnál volt, akkor kb. ömlött belőlem a vér, pár pici darabbal is, 2 hétig barnáztam is.

Ez ilyen, hiába mész az ügyeletre igazából mindennap vérzéssel, semmit nem tudnak tenni. Nem lett amúgy baj, sokat feküdtem, pihentem, amennyire egy totoygó mellett tudtam, aztán lassan elmúlt a vérzés.

De volt előtte vetélésem is, akkor nem csak vérzés volt, hanem erős görcsök is, mint egy durva menstruáció. Illetve, akkor már erős volt a vérzés is, és hidd el, ha elvetélsz, kijön az embrió, azt érezni fogod.

Nekem is a lepényelválást követően volt egy kis darabos vérzésem, sőt, akkor folyt is belőlem a vér. Egyelőre nyugi, feküdj, 1-2 hétig is eltarthat a vérzés.

Ha nem múlik 2-3 napon belül, hanem erősődik, és görcsölsz is, max. akkor érdemes ügyeletre menni, bár csinálni ott sem tudnak semmit, csak megállapítani, Van-e szívhang.

2023. márc. 10. 11:17
 6/16 A kérdező kommentje:
Köszi! Sok ilyen esetet olvastam, de inkább idősebb terhességnél. Remélem, attól még, hogy picike, lehet pozitív kimenetele.
2023. márc. 10. 11:24
 7/16 A kérdező kommentje:
Mennyire normális, hogy picit fáj a hasam? Eddig nem nagyon fájt.
2023. márc. 10. 11:48
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem mész be az ügyeletre? Barnázol, darabok jönnek, fáj a hasad. Szerinted ez normális egy terhességnél?
2023. márc. 10. 12:26
 9/16 A kérdező kommentje:
Mert tegnap voltam dokinál, mondta, hogy fogok vérezni, még hetekig. Mehetnék be minden nap. Nehéz eldönteni, mi az a pont...
2023. márc. 10. 12:31
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Tegnap darabos volt a vérzésed? Fájt a hasad?
2023. márc. 10. 12:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!