Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elmondanátok ebben az esetben...

Elmondanátok ebben az esetben édesanyátoknak, hogy babát vártok?

Figyelt kérdés

12. heti genetikai uh-ig nem szerettük volna elmondani senkinek sem

viszont 10.héten (pénteken) megyek háziorvoshoz vérvétel, ekg stb miatt, aki nagyon jóban van anyukámmal és félek, h elszólja magát ha talalkoznak.

Nem mondtam a dokinak, h még nem publikus.

Fura lenne, ha Tőle tudná meg anyukám a dolgot.

Szémelyesen csak hétvégén találkozunk, így max messengeren vagy telefonon tudnám megmondani.

Nincs az a tipikus anya-lánya kapcsolatunk, kicsit manipulatív és enyhén nárcisztikus, emiatt nem olyan közeli a kapcsolat, h már az első teszt után azt éreztem volna, h tudatnom kell vele.

Persze örülne neki, de egyből tolná rám a stresszt, h mennyi pénz egy gyereky épp építkezünk, arra akkor meg KELL lennie a háznak amire jön a gyerek stb

ezt szerettük volna elhúzni legalább a 12. heti genetikaiig

de így félek, h mástól tudja meg, ami sztem sokkal rosszabb

mit tennétek?

2023. márc. 7. 11:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Elég szomorú, ha az orvos ezt kifecsegi. Nálunk a családban van gyerekorvos, akihez mi is járunk, de soha semmit nem mondott el a lányomról senkinek. Még jó!
2023. márc. 7. 12:55
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Ezt azért teszik meg mert szó nélkül tűritek!

A falumban él az egész rokonságom. Eszembe se jutott volna hogy a doki elpofázza a dolgot, pedig nagymamám az a tipikus "rendelőbe jár ha kell ha nem" típus

2023. márc. 7. 13:23
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Orvosi titoktartás....

Nagymamámmal nem vagyok jóba. Ő az ex haziorvosommal jóban van.

Direkt, nyomatékosan megkértem a dokit, ne mondja el.

Egy az, nem tartozik rá, 2 meg hogy az összes rokonnak szétkürtölné, holott én akartam elmondani

7hetes terhesen voltam a háziorvosnál. Rá 1 hétre pedig nagynéném hívott, hogy gratulál...

Ennyit a titoktartásról.

Azonnal dokit váltottam.

2023. márc. 7. 13:29
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk erre van a betegjogi képviselő. Egy panaszt megérne az ilyen, ha tényleg kitudódik.
2023. márc. 7. 13:37
 15/16 A kérdező kommentje:

utólag már igazából mindegy

csak azt nem szeretném, h a család ne tőlünk tudja meg, hanem egy kvázi idegentől, és ott sokkolódjanak le

2023. márc. 7. 13:43
 16/16 anonim ***** válasza:

Elvileg köti az orvosi titoktartás, gyakorlatban lehet pletykás vagy csak simán el is szólhatja magát.

Én a munkahelyen titkoltam elég sokáig, okkal, mert féltem, hogy nem hosszabbítják meg a szerződésem, csak a közvetlen főnököm és 2 munkatársam tudta (nagy pletykások, de hónapokig tartották a szájukat, ezúton is kösz!). A munkahely veszélyes munkahely, az üzemorvosnak jeleztem, mi a helyzet, erre ő nyitott ajtónál hangosan elkezdett gratulálni úgy, hogy kint várt a következő (ráadásul a portás, akitől szintén terjednek az infók). Utána pár napig idegeskedtem emiatt, de vagy nem hallotta, vagy diszkrét volt.

2023. márc. 8. 00:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!