Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Veletek esetleg volt olyan,...

Veletek esetleg volt olyan, hogy nagyon vártátok a babát, és amikor terhesek lettetek elkezdtétek utálni az egészet?

Figyelt kérdés

Olvastam egy ilyen kérdést, és nem tudom, hogy ez igazi érzés, vagy csak a hormonok dolgozhattak az anyuka szervezetében :(

Ez normális érzés?

2023. márc. 4. 16:31
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Az utálat nem jó szó.

De hogy "betojtam" a várva várt pozitív teszt látványától, azt elmondhatom.

És még második gyereknél is ugyanúgy pánikoltam, amikor tervezetten összejött. "Tényleg ezt akartam?" "Totál hülye vagyok, hogy ezt újra bevállaltam." "Most mi lesz?"

És minden egyes hányás alkalmával újra és újra előjött a gondolat, hogy "bár visszacsinálhatnám".

Szerintem teljesen normális és egyáltalán nem befolyásolta, hogy mennyire szertem a gyerekeimet.

2023. márc. 4. 16:44
 2/19 A kérdező kommentje:

Igen, szerintem is normális, hiszen a gyereknevelés egy embert próbáló feladat, rengeteg lemondással/felelősséggel jár.

Inkább úgy fogalmaznék jobban, hogy azt írta az anyuka, hogy mégsem szeretné a babát, elege van az egészből, stb.

Ez is normális, ha valaki így éli meg az első pár hónapot terhesen?

2023. márc. 4. 17:19
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Én az első 6 hónapom végig hánytam 2x jorházba kerültem, majdnem összeomlott a szervezetem. Nem egyszer megfordult a fejemben miközben a wc felett zokogtam, hogy nem akarom , bárcsak ne lenne baba.

Sokan azt mondták ezért szar anya vagyok... Pedig szó sincs erről csak egyszerűen nagyon nehéz volt megélni. Miután megszületett a pici semmi ilyesmit nem éreztem, teljes szívemből szeretem.

Szóval igen szerintem van az az eset amikor normális.

2023. márc. 4. 17:33
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

A 6.hónapban jártam, mikor egy ismerősöm megkérdezte, hogy vagyok, milyen a terhességem. Csak azt tudtam neki válaszolni, hogy ez életem legrosszabb időszaka.

Főleg az első 14 hét, végighánytam az egészet, rosszul voltam mindenhol. Közben rám zúdult még pár dolog, és bizony voltak olyan gondolataim is, hogy ha lenne "mégse", lehet, hogy megnyomtam volna. Persze vágytunk rá, és a 6. Hónaptól kezdve már jól is voltam, sikerült rendbe tenni a gondolataimat, de odáig egyszerűen túl sok volt az egész.

2023. márc. 4. 17:50
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Igen normális nem csak az első pár hétben hónapban. Nekem a terhességem 90%ában ilyen édzéseim voltak.

Nem azért mert huh de nagy felelősség meg lemondás a gyerek. Inkább azért mert vßgig szenvedtem (hánytam, ájultam, nyomott, nem kaptam levegőt, reflux stb..). Ezeket nem olyan könnyű megélni. Sokszor mondhatsz olyant amit nem si úgy gondolsz csak mert szenvedsz. Sajnos nem mindenkinek habostorta a terhesség. Ez van.

2023. márc. 4. 18:10
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Az első terhességemnél még nem annyira volt ez, bár az elején is felmerült bennem is, na meg ugye a pánik. A másodiknál meg kb a teljes terhességemben végig ez volt. Gyűlöltem minden pillanatát, a szülés megváltás volt. Volt, amikor a legsötétebb pillanatokban, főleg ha a terhesség miatt valamit nem tudtam a naggyal csinálni, akkor eszembe jutott, hogy bárcsak ne vállaltunk volna még egyet. A terhességgel ez szerencsére megszűnt. Azóta megint jó, imádom a második gyereket is.
2023. márc. 4. 18:23
 7/19 A kérdező kommentje:

Hát igen, szerintem a rosszullét miatt nyilván normálisak ezek a gondolatok.

De hogy érzitek? Megérte a sok szenvedés?

Én is nagyon szeretnék majd gyerekeket, minden álmom szinte. Viszont nagyon félek előre ezektől az érzésektől, hogy nehogy nagyon rossz irányba fajuljon ez a dolog (még egyelőre nem lesz gyerekem.)

2023. márc. 4. 18:25
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem a hányás volt a gond az első terhesség alatt, hanem a hatalmas baba mozgása okozta fájdalmak. Így hamar táppénzre kellett mennem és feküdni, amikor lehet. A baba forgott, ütött, rúgott odabent (születése után sem tud nyugton maradni) és minden fájt. Évekkel később terveztük a tesót és a pozitív teszt láttán remegés és pánik fogott el. Mi lesz, ha ugyanolyan örökmozgó lesz, még annyira se tudok menni, dolgozni, mint az elsővel? Ráadásul már ott volt a kislányom is, akivel csinálni kellett a dolgokat. A második gyerekkel ugyanúgy korán táppénzre kényszerültem és vele akkora volt a hasam fél idősen, mint aki másnap szülni megy. Minden nap átgondoltam, hogy tényleg ezt akartam? Már ovis a kicsi, egy percét se bánom, de azt sem mondom, hogy könnyű.
2023. márc. 4. 19:08
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Én a harmadik terhességnél. Sajnos beteg is lett a baba, el is kellett vetetni. Valahogy a legelejétől éreztem valamiféle rossz érzést... nem véletlenül.
2023. márc. 4. 19:28
 10/19 kajitani ***** válasza:
100%

Nem hinném,hogy rossz irányba fordul a dolog, kedves kérdező, csak azért,mert lesz olyan gondolatod,hogy eleged van az egészből. Mert lehet, hogy lesz.

A gyerekedet ettől függetlenül imádni fogod,ne aggódj :)

A terhesség szó nem véletlenül "terhesség", tényleg az tud lenni. Nekem a harmadik trimeszter szörnyű így másodjára is,a nem alvás,az,hogy alig bírok mozogni, fáj ahogy mozognak a babák,nyelem a gyomorsavam,stb.

2023. márc. 5. 05:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!