Amikor elkezdtétek érezni a baba mozgását, az onnantól állandó lett, vagy eleinte még ritkábban éreztétek?
Az utóbbi 1-2 napban már kezdtem bemagyarázni magamnak, hogy érzem, ahogy odabent motoszkál. Persze, ugyanennyi esélye van annak is, hogy csak a bélmozgásaimat éreztem :D De azért gyanús volt, hogy inkább a méhem tájékán éreztem kis pillangószárnyakat rebegni, nem a szokásos bélmozgásra utaló érzés. Nagyon örültem neki, most viszont elkezdtem aggódni, mert amúgy nem érzem ezt folyamatosan. Csak ritkán, 1-2x/nap, és ma még eddig egyáltalán nem is éreztem ilyet.
Most vagyok 17 hetes, szóval tudom, hogy még korai ezen aggódni, de azért bennem mégis felmerült a gondolat, hogy vajon ez normális? Akik elkezdtétek (vagy úgy gondoltátok, hogy elkezdtétek) érezni a babát mozogni, azonnal egyértelmű volt, és onnantól kezdve állandó? Vagy így, mint nekem, hogy ritkásan, akár 1-1 nap kihagyással, függően attól, hogy éppen merre fordul és hol bukfencezik?
Köszönöm előre is :)
Rendszeresen 20-ik héttöl kell érezni a baba mozgását.
Most még olyan pici, hogy egyszer itt egyszer ott fekszik és ha nem úgy fekszik, hogy érzed akkor is mozog.
De igazából ezen sem kell paráznod. Késöbb is elég ha déleött és délután érzed öt.
Nem volt egyértelmű, és nem addig nem is éreztem minden nap, ameddig nem lett egyértelmű.
Amikor már egyértelműen őt éreztem (nekem első babánál a 19. Héten idegrángás jellegű, második babánál 17 hetesen apró pöcköles) onnantól minden nap éreztem (de amugy ha jól emlékszem 24. Hétig normális ha utána sem érzed minden nap)
Szia!
Én például tegnap töltöttem a 17. hetet, de abszolút semmilyen mozgást nem érzek... a bélmozgásokon kívül.
Még nem kezdtem el aggódni, bár az előbb olvastam egy kismamás csoportban, hogy ilyenkor már nagyon sokan érzik a babájukat, de nem folyamatosan.
Úgyhogy ne aggódj te sem! :)
Ne aggódj. Az első babamat a 18 héten éreztem először, másnap olyanokat mocorgott hogy már apa is érezte. Végig a terhesség alatt mozgékony volt. A bordaimat találta el rendszerint, kinyomta magát és olyan puklis volt a hasam akár egy boxolo feje :)
Most várom a másodikat 15 héttől éreztem apró rezduleseket. A férjem viszont csak a 22. héten érezte öt először. Most 25 hetes vagyok mocorog de közel sem annyit mint a tesója. Inkább apró kis mozdulatok nem erős rugasok az övéi :)
Majd 20 hét körül jobban érzed már, meg attól is függ hogy mellső fali vagy sem, mert akkor nehezebben érzed meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!