Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért vagyok rosszul, ha pár...

Miért vagyok rosszul, ha pár órán át nem eszem?

Figyelt kérdés
A cukorterhelésem jó lett, nemrég voltam. 4-5-ször eszem egy nap, többnyire egészséges ételeket. Mégis hogyha pár órán át nem eszem vagy csak egy apróságot kapok be, akkor gyengének érzem magamat, szédülök, úgy érzem, mindjárt elalszom. Aztán evés után minden rendben. De ha jó a cukrom, ez miért van? Nagyon zavaró.

2023. márc. 3. 17:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Lassan felszívódó dolgokat egyél

Vagy túl keveset eszel..

Nekem az elején volt ilyen

2023. márc. 3. 17:31
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Mert valószínü leesik a vércukrod.

Milyen értékeid van ak?

2023. márc. 3. 17:37
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg a cukrod esik le, ahogy az első válaszoló írta próbáld ki a lassan felszívódó szénhidrátokat, ami nem emeli majd ejti le a cukrot. A cukorterhelésed ha jó az szuper! De a terhesség egy inzulinrezisztens állapot, aminél ez előfordul, hogy könnyebben leesik mint normál állapotban. Ez teljesen normális is lehet, próbálj másokat enni, amik lassan szívódnak fel, hogy "tovább tartson" a megfelelő szint. De ha nagyon sokat vagy rosszul kérjt tanácsot az orvostól vagy a védőnőtől is ☺️
2023. márc. 3. 18:50
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

"többnyire egészséges ételeket. "

Szerintem itt van a bibi. Eszel te elég szénhidrátot?

A legtöbb "egészséges " étel nem sok szénhidrátot tartalmaz.

Leesik a cukrod. Egyél többet,mást.

2023. márc. 3. 18:58
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Hármas vagyok, annyival egészíteném ki a négyes válaszolót, amellett hogy igaza van a lehetséges kevés szénhidrátban, hogy sok gyümölcs pl a magas gyümölcscukor miatt hírtelen emeli a vércukrot, aztán leesik. Hiába egészséges és ajánlott a sok zöldség, gyümölcs fogyasztása nem mindegy milyen a glikémiás indexe. Van ami megingatja a cukrot ezzel, ami terhesség nélkül nem jelent semmit, stabilizálja a szervezet. De mint írtam, a terhesség inzulinrezisztens állapot, másképp reagál
2023. márc. 3. 19:25
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megpróbálok kicsit többet enni és lassan felszívódót. Mondjuk nem igazán értek ehhez, de a zöldségekben nem lassan felszívódó szénhidrát van? Vagy akkor kellene több gabonaféle, teljes kiőrlésű pékáru, ilyesmi?
2023. márc. 3. 19:40
 7/13 anonim ***** válasza:
56%

Basszus, nem mondod,hogy terhesen zöldségeket eszel?

Jézusom...

Egyél naponta 5x (teljes kiőrlésű) pékárut, ehhez húsfélét is néhányszor. E MELLÉ ehetsz zöldségeket, gyümölcsöt.

De nem helyette!

2023. márc. 3. 20:13
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegyik, pl a karalábé, zeller, sütőtök is magas glikémiás indexű. Vannak közepes zöldségek is amikre reagálhat rosszabbul a szervezet, mint alapból.

Inkább változatosan, minden táplálékcsoportból egyél, ehetsz magasat is, nyilván, csak nem sokat. De mellé olyat is ami kitart.

2023. márc. 3. 20:23
 9/13 anonim ***** válasza:

Husi zöldségbe kevés van.

Rizs bulgur burgonya körrt pl vagy kenyér pekáruk.

Figyelj oda mert ez se jo a babának sőt!

2023. márc. 3. 20:23
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Azèrt vagy rosszul, mert nem eszel normálisan, csak azt hiszed, hogy egèszsègesen èlsz. Fontos a szènhidrát, az agyadnak, mindenednek kell, olyan, mint a kocsiba a benzin. Egyèl bulgurt kuszkuszt, durum tèsztát, burgonyát (tèves, hogy nem jò èlelmiszer!), kölest, rizst, quinoát, pèkárut. Ezek mellè fogyassz zöldsègeket. Ha figyelni akarsz a mennyisègre okè, de enned kell ezeket, mert üzemanyag nèlkül összeesel.
2023. márc. 3. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!