Első babánk lesz és apás szülést tervezünk,azonban úgy tudom több óráig is el tarthat a vajúdás,főleg első babánál.Apuka végig bent lehet velem? Állami kórházban fogok szülni
"de a törvény nem a szülőszobát említi, hanem a vajúdást és szülést. Be kellene engedniük az apát is."
Huh, nézd, nem tudom már szebnen megfogalmazni neked, hogy egy dolog a törvény, meg egy másik a valóság. Hidd el, ezen én is végigmentem sok helyi anyukával, írtunk panaszt, érdeklödtünk kifejezetten a kórháznál a törvényre hivatkozva, volt ebből ügy a civil szerveknél (nem csak a mi kórhàzunk kapcsán), megtörtént a probléma jelentése az illetékes kormányszervek felé, de mindenhonnan azt a választ kaptuk lényegében, hogy csak az aktív(!) vajúdástól számít a dolog, ami olyan 3 ujjnyitól van, azaz kb. a vajúdás vége a kitolás előtt, amúgy nem kötelesek simán a vajúdásra beengedni, majd a kórház eldönti, te mikor tartasz ott, hogy, jöhet apuka. Szóval, az égvilágon senkit nem érdekel ennyire, mi van a törvényben, idézheted te azt ott a szülésznőnek, akkor sem fogják beengedni apukát a vajúdás elején-közepén, ha nem akarják vagy nincs hely.
Ismétlem, nekem szerencsém volt, mert burokrepesztéstől bent lehetett (az ugye 2 ujjnyi tágulásnál után van), de elötte nem, pedig egyedül is voltam. De akkor sem. És én még jól jártam, mert akkor is hátravolt pár óra, sokaknak tényleg csak a legvégén engedték be apukát, mikor már kb. ment szülni az anyuka.
Szóval fogd már fel, hogy senki nem bünteti meg a kórházat, ha nem tartják be, ami elő van írva. Szerencse kérdése, mikor, hol, kinél szülsz.
Mint látod, kérdező, nem mindegy, melyik kórházban szülsz. Tudod, hol fogsz?
Ha belépsz helyi kismamás csoportba, ott tudsz névtelenül is infót kérni.
Kórházfüggő. Szent Imrében szültem, ott a közös vajúdóba nem engedték volna be, engem mondjuk befektettek az osztályra a vajúdás idejére és oda sem mehetett. A kitolásra (szülőszobára) jöhetett csak kísérő. Van benne logika, mert a vajúdóban kicsit sokan lennének, ha mindegyik ágy foglalt + dolgozók + hozzátartozók, az újszülöttes anyukáknak pedig valószínűleg pont egy idegen férfi hiányzik a szobából, amikor mondjuk a szoptatással próbálkoznak. Ettől még a szülő nőnek jó lenne, ha lehetne ilyenkor is támasza.
#12: Elfolyt magzatvíznél pár óránál többet nem várakozhat otthon a szülő nő, be kell menni, bármilyenek is a fájások. 3 és fél óra után mentem be, ami már ejnye-bejnye kategória és csak 7 percesek voltak... egészen addig, amíg át nem léptem a szülészet ajtaján, mert akkor több órára teljesen elmúltak. De amikor 3 percesre sűrűsödtek, utána is több óra volt, hogy a szülőszobára kerülhettem. Azért amikor a falat kapartam már a fájdalomtól, a szülésznő meg közölte, hogy oké, hogy 3 perces, de nem elég erős és amúgy is csak 1 ujjnyi a méhszáj, szóval vissza az osztályra, akkor nem volt jó kedvem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!