Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Valakivel volt ilyen?

Valakivel volt ilyen?

Figyelt kérdés
11 hetes kismama vagyok, holnap töltöm a 12-őt. Elkezdtem most többet orvosokhoz illetve védőnőhöz járni, azóta tapasztalom hogy a pulzusom egész nap nagyon magas, a vérnyomásom olyan 100körül van, a pulzus 100 vagy a felett van, azt olvastam ezzel nem lenne még gond de engem aludni nem hagy. Felkelek éjszaka aztán nem tudok vissza aludni mert jár az agyam,pánikolok is kicsit hogy miért van ez. Rá tesz egy lapáttal még hogy túl gondolok mindent és így méginkább nem tudok vissza aludni, rám jön a melegség és erősen ver a szívem, nagyon meg vagyok ijedve igazából, mert aludnom kéne ,reggel vérvételre megyek és amiatt is nagyon izgulok mert még soha nem voltam. Szóval rá tesz az izgatottság meg a stressz is erre a dologra.
2023. febr. 23. 02:07
 1/8 A kérdező kommentje:
Esetleg valaki tudja mi lehet ez?
2023. febr. 23. 02:09
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Persze, kis pánikroham az aggodalmaskodástól. Semmi szív problémád nincsen megnyugodhatsz, minél inkább rá parázol hogy dobog annál inkább megy fel a pulzusod.

muszáj elengedni ezt a sok félelmet mert különben én is hatalmasodhat a dolog, nekem szokott segíteni ilyenkor a magnézium, azt nyugodtan bevehetsz, meg persze próbálj meg nem stresszelni. Légzés technikát is tanulhatsz vagy olvass ilyennel kapcsolatos könyveket vagy nézz ilyen videókat a YouTubeon, az majd meg nyugtat, hogy nem szervi, nem all meg a szíved, nem fogsz meghalni. Tudom milyen, én is van h nem tudok aludni a szivdobogastól, és mindig stresszes élethelyzetek után jön ki

2023. febr. 23. 03:30
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én nem voltam még kismama, de egy verveteltol kar tartani :) általában vagy nem is érzed, vagy nagyon picit faj, eddig velem minden nővér kedves volt pl és óvatos :) ( már ha ez az aggódás ténye :)
2023. febr. 23. 04:04
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, érdemes vele orvoshoz menni?
2023. febr. 23. 06:04
 5/8 anonim ***** válasza:
Sajnálom.
2023. febr. 23. 06:29
 6/8 kajitani ***** válasza:

Szia! A magasabb pulzus teljesen normális a terhesség alatt. Gondolj bele,hogy eddig egy keringést dolgoztatott a szíved, most már kettőt. Mióta várandós vagyok, azóta nekem is magasabb megint,az első terhességem alatt is magasabb volt.

Természetesen az is rátesz egy lapáttal,hogy izgulsz miatta.

A háziorvosod nem csinált a belgyógyászati vizsgálat alatt EKG-t? Nálam mindkét terhesség alatt volt (talán a nyolcadik héten kellett mennem,nem emlékszem,de mindig az elején). Látta volna,ha valami nem stimmel.

Én is ilyen parázós,túlgondolós típus voltam (vagyok is még néha...),de ezt tényleg le kell küzdeni,csak magadnak ártasz ezzel(a babának nem,semmi baja nem lesz attól,hogy izgulsz).

2023. febr. 23. 06:38
 7/8 A kérdező kommentje:
Igen,voltam EKG -n pont aznap amikor kezdődött ez az egész. Háziorvos annyit kérdezett ennyire izgultam? Köszönöm mindenki válaszát!
2023. febr. 23. 06:56
 8/8 anonim ***** válasza:
Szia! Egy tipp: Miért nem mondid a háziorvosnak a gondod, és kéred meg, hogy nézzen egy új EKG-t? Nekem is volt 1 pici eltérés, amire azt mondta, hogy 1 hónap múlva inkább megismételné. Nődoki meg azt mondta, nincsen vele gond. Saját megnyugvásod miatt, biztos segít a háziorvos, azért van.
2023. febr. 23. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!