Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi tgyást és gyedet fogok...

Mennyi tgyást és gyedet fogok kapni?

Figyelt kérdés

2010. Nov.10.-én jár le a 2 évem a cégnél, de viszont április 15.től táppénzen vagyok veszélyeztetett terhesség miatt. A tavalyi éves bruttóm 1.600.000 volt.

Tgyást úgy tudom, hogy fogok kapni 6 hónapig, utána meg gyedet 1,5 évig. Ugye? De a gyednek is a 2009-es év lesz az alapja, vagy már a 2010-es év? a 365 nap biztosítási napom bőven megvan, sőt több is. Mennyi gyedet fogok kapni így? Nem sokat?

2010. okt. 5. 11:17
 1/7 anonim ***** válasza:

Mikor szülsz? Vagy csak én nem találom ebben?

Mert minden attól függ.

2010. okt. 5. 11:26
 2/7 anonim ***** válasza:

a GYED csak akkor jár másfél évig, ha megvan a másfél éved, ahhoz a 365 nap nem elég.

Van kalkulátor a neten, nézd meg ott.

2010. okt. 5. 11:41
 3/7 A kérdező kommentje:
Bocsi, azt elfelejtettem. 2010. November.29.-re vagyok kiírva.
2010. okt. 5. 11:44
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia , én no 30 -ra vagyok kiírva. De a gyedet a jövő évben kapom csak, mert 168 napig a tgyás jár, és a gyed alapja mindíg az előző év , tehát ha 2011 ben kapom , akkor a 2010 es év a számolás alapja. Legalábbis én ezt így tudom, neked ezért sajnos beleszámít a táppénz is. Én csak most jöttem el nekem így a 2 hónap táppénz miatt kicsit kevesebb lesz a gyedem.A tgyás viszont ha jól tudom a múlt év alapján lesz számítva. Én így tudom.

31 km

2010. okt. 5. 12:10
 5/7 anonim ***** válasza:

Ajjaj, előző válaszoló nem helyes amit írtál.

A táppénz NEM SZÁMÍT bele sem a tgyás-ba, sem a gyed-be.

A gyed-et a 2010 évben megkeresett béred alapján számolják, tehát a 2010.jan.-ápr.15 ig megkeresett béred osztva ezen időszak naptári napjaival. Így jön ki a napi átlagkereset, ennek a 70% lesz a gyed.

2010. okt. 5. 12:49
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, különösen az utolsónak. Igazad van, utánajártam, tegnap volt egy kis időm.
2010. okt. 7. 08:29
 7/7 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti vagyok, akkor bocsánat, de nekem volt két kolleganőm aki szinte az elejétől táppénzen, volt , és nagyon kevés gyedet kaptak, azt mondták a táppénz miatt.

Mégegyszer elnézést kérek.

2010. okt. 9. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!