Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 18. héten 3 kg hízás már sok?

18. héten 3 kg hízás már sok?

Figyelt kérdés
Az orvosom azt mondta, 8kg legyen a végére. De már most 3-nál tartok. Kicsit vizesedek, nem vészes. Én sem szeretnék sokat hízni, de nem tudom mit tehetnék. Próbáltam párszor kismama tornát csinálni, de elkezd tőle görcsölgetni a hasam sajnos. Így marad a séta, mint mozgás, más nem megy. Ugyanúgy étkezem, mint előtte. Eszek mindent változatosan, de nem tömöm magamba a szénhidrátot egész nap. Ma pl. reggelire egy kisebb tk szendvics, délelőtt egy müzli szelet, ebédre egy adag zöldbab főzelék egy szelet rántott csirkemellel. Délután szoktam uzsonnázni valami gyümölcsöt/müzlit/kisebb péksütit, vacsorára pedig valamilyen hús zöldséggel/főzelékkel vagy ilyesmi, ezt 6 óra körül megeszem, utána nem szoktam már enni soha. Olajban sültet ritkán eszem amúgy, csak ma éppen küldött anyukám rántott húst. :D Diétába önkényesen azért nem akarok belekezdeni. Szerintetek sok lesz így a végére? Mire figyeljek?

2023. febr. 16. 12:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha baszogat is, le kell szarni kerdezo.

En raadasul tulsulyosan estem teherbe es bevallom, hogy 14 kilot hiztam a vegere. Igen, ez masok szerint elfogadhatatlan, de nem erdekelt.

Habar terhesseg elott is sportoltam mar, tehat nem a 0-rol kezdtem volna, terhesseg alatt nekem se ment, faht a hasam tole.

Annyit viszont betartottam, hogy napi 2 orat setaltam a kutyankkal, a 32. hetig, utana mar 5 percenkent pisilnem kellett, egyszeruen nem tudtam ennyit setalni vele.

Szoval azert probaltam mozogni, de megis hiztam. Engem amugy se az orvos, se a vedono nem piszkalt.

Aztan szulessel le is ment olyan 7 kilo, utana meg szepen lassan lefogytam, nem csak ezt a sulyt; hanem a plusz 20 kilot is, amivel kezdtem a terhesseget.

Igen, az elhizas csunya dolog, en nem is mentem fel magam, zabaltam, mint a szar, ezert hiztam el anno, raadasul hiaba mozogtam (mert szerettem), nem ert semmit, hiszen a kajara nem figyeltem.

De terhesseg alatt nem gorcsoltem a plusz kilokon.

Ugy meg foleg ne is vedd fel azt, amit az orvos mond, hogy egy deka felesleg sincs rajtad...

2023. febr. 16. 13:42
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

9

Ha 8 kg-ot híztam volna könnyebben jövök ki, mint teherbeestem, mivel túlsúlyom nem volt, így nem is azerettem volna ezt….

A link pedig egy kalkulátor a normál tartományra, ami 21-es BMI-vel nem 8 kg

(Eggyel lejjebb került)

2023. febr. 16. 17:45
 13/15 anonim ***** válasza:

53 kg voltam mikor terhes lettem. 18. héten úgy kb 58 kg.

65 voltam mikor szültem tehát 12 kg végére. Mondták is, hogy jól csináltam.

Nem sanyargattam magam étkezés terén, de nem is zabáltam. Egy része pedig víz volt, mert gyorsan lement szülés után. 3 hónap alatt újra 53 kg voltam.

8 kg az nekem max diétával ment volna... szerintem 18 hétig 3 kg tök oké. Ne feledd, hogy már most is több vizet tartassz vissza. Nőttek a melleid stb.

2023. febr. 16. 20:30
 14/15 anonim ***** válasza:

21: Dehogy. Részemről más oka van, nem azért szoktam leírni hogy az elsőnél -8kg-al, a másodiknál-12kg-al mentem szülni mert bibibíí. Hanem egyre több a GDM-es kismama (én is az voltam 2x) és a szénhidrát diétától bizony van aki fogy és esetleg pont emiatt aggódik. Az a lényeg, hogy a baba jól fejlődjön akár hízik, akár fogy az anyuka, akár tartja a súlyát. Ha megkapja a baba ami neki kell a fejlődéshez, akkor a többi majdnemhogy lényegtelen.

Egyébként sem lehetne bibibííznem, mert amit terhesen lefogytam, szoptatás idején visszajött. Szóval az sem igaz, hogy a szoptatós anyukák lefogynak.

Szóval nyugodj meg kérdező, normális a súlygyarapodásod és ügyesen figyelsz az étkezésedre. Nem lesz semmi baj. Boldog babavárást kívánok.

2023. febr. 16. 21:38
 15/15 anonim ***** válasza:
Ne aggódj ezen. Túlsúllyal estem teherbe (min. 10 kg), én sem ettem többet, ugyanúgy mozogtam, a 37. hétig dolgoztam és közben lakást újítottunk fel (én is), a 12. heti UH-ra már 3 kg plusszal mentem, a végére 22 kg jött fel. Alig vizesedtem. Nem szólt senki az ég világon semmit. A kórházból 6 kg minusszal jöttem ki, azóta lassan, de fogyok (még nem telt le a gyermekágy). Ha a 6 hetes kontrollon minden rendben lesz, elkezdem a diétát ésszerűen, mert amúgy szoptatok. De az az igazság, hogy nem dőlök a kardomba, ha hónapokig tart leadni. Majd lemegy. Az értékeim jók és a babám egészséges, ez a lényeg.
2023. febr. 17. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!