Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 18. héten 3 kg hízás már sok?

18. héten 3 kg hízás már sok?

Figyelt kérdés
Az orvosom azt mondta, 8kg legyen a végére. De már most 3-nál tartok. Kicsit vizesedek, nem vészes. Én sem szeretnék sokat hízni, de nem tudom mit tehetnék. Próbáltam párszor kismama tornát csinálni, de elkezd tőle görcsölgetni a hasam sajnos. Így marad a séta, mint mozgás, más nem megy. Ugyanúgy étkezem, mint előtte. Eszek mindent változatosan, de nem tömöm magamba a szénhidrátot egész nap. Ma pl. reggelire egy kisebb tk szendvics, délelőtt egy müzli szelet, ebédre egy adag zöldbab főzelék egy szelet rántott csirkemellel. Délután szoktam uzsonnázni valami gyümölcsöt/müzlit/kisebb péksütit, vacsorára pedig valamilyen hús zöldséggel/főzelékkel vagy ilyesmi, ezt 6 óra körül megeszem, utána nem szoktam már enni soha. Olajban sültet ritkán eszem amúgy, csak ma éppen küldött anyukám rántott húst. :D Diétába önkényesen azért nem akarok belekezdeni. Szerintetek sok lesz így a végére? Mire figyeljek?

2023. febr. 16. 12:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, mennyivel kezdted. Én túlsúlyos vagyok, 34. hét eddig - 1kg. Nem tudom miért riogatják a kismamákat akik átlagos testsúlyúak. Majd lemegy, ne aggódj.
2023. febr. 16. 12:48
 2/15 anonim ***** válasza:

Én túlsúlyosan kezdtem, -8 kiloval mentem szülni az eredetihez képest.

Szóval nekem sok lett volna. De lehet neked nem az.

2023. febr. 16. 12:49
 3/15 A kérdező kommentje:
21-es bmi-vel kezdtem. Nem szeretném, hogy emiatt b*szogasson az orvos, állítólag ő ebben elég szigorú, ezért inkább szeretnék tényleg odafigyelni. Amúgy nagyon jó orvos.
2023. febr. 16. 12:51
 4/15 anonim ***** válasza:
35%
Na most csak olyan választ fogsz kapni, aki modell alkattal jött ki a szülőszobából és nem hogy nem hízott de még fogyott is. Csak hogy beléd rughassanak egyet, mikor úgyis ezel aggódsz. Ne foglalkozz velük, nem ez az átlag. Szerintem a 3 kiló ideális. Ilbass csak utána hogy mennyivel több lett q véred, a melleid, méhed súlya, már van magzatvíz, méhlepény. Szerintem ez mind a baba és járulékos "költségei ", nem te híztál. Ha tudod, hogy nem zabálsz édességet és egészségesen étkezel, akkor nem kell ezen aggódnod.
2023. febr. 16. 12:54
 5/15 anonim ***** válasza:
77%
Ha túlsúlyosan kezdtem azon mi modell alkat? 🙄😂😂 Xar volt a cukrom is, 150 g ch diétára írtak, meg 20-30 hét közt kihánytam mindent, -8 kg voltam a terhesség előttihez képest szüléskor :D Ha így van, akkor így..mit kell ezen lázadni? Ha 40 kiloval vagy 50el lettem volna terhes az se érdekelt volna ha 20-at felszedek, de 75-el lettem, és magas se vagyok, nyilván hogy arra nem akartam felszedni csomót. Ez volt a lényege a 2es kommentemnek.
2023. febr. 16. 13:10
 6/15 anonim ***** válasza:
16%

8 kg naggyon kevés…

Nekem a szüléssel 12 kg ment le…

(5 nappal szülés után mêrtem)

2023. febr. 16. 13:12
 7/15 anonim ***** válasza:
2023. febr. 16. 13:17
 8/15 anonim ***** válasza:

Most kiszámoltam a terhesség előtti BMI-met :D 22,5 volt, 12 kg jött fel szülésig és soha senki egy rossz szót se szólt emiatt. Egyébként 2-3 héttel szülés után már annyi voltam, mint terhesség előtt.

A hízás üteme meg nagyon egyéni. Én az utolsó hónapban is híztam, másnak már 7 hónaposan megáll a hízás de korábban kezdik, ebből nem lehet kiindulni de ne aggódj, 3 kg nem a világ vége, 15 kilóig meg jó vagy, ha ennyi jön fel szülésig. :)

2023. febr. 16. 13:23
 9/15 anonim ***** válasza:
0%
#5, ebben az esetben teljesen irreleváns a válaszod, nem ez volt a kérdés, hogy mennyit fogytál terhesen. Szóval sokra nem ment a válaszoddal!
2023. febr. 16. 13:27
 10/15 anonim ***** válasza:

A 21-es BMI az teljesen normál testtömeg index, számukra a 10-12 kg hízás is teljesen elfogadott, "ajánlott".

Egy csomó mindentől függ, hogy milyen tempóban és mennyit hízik vagy éppen fogy a kismama. A leírtak alapján teljesen egészségesen viszonyulsz a kajához: inkább többször eszel kevesebb, igyekszel figyelni a változatosságra és még sétálsz is. Teljesen jól csinálod! Engedd el a füled mellett amit az orvosod ezzel kapcsolatosan morog és egyél továbbra is jó ízűen, bűntudat nélkül - ésszel.

2023. febr. 16. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!