Ez esetleg lehet probléma a későbbiekben?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mikor nem tudtam, hogy terhes vagyok, akkor mindennap 1-2-3 doboz hell energi italt megittam, és ugye most vagyok 11hetes, jövő héten genetikai vizsgálat, és megmondom őszintén, hogy kicsit félek, hogy nem e baj az, hogy megittam annyi energia italt az akkori munkám miatt, mikor nem tudtam, hogy még terhes vagyok..
Mennyire árthat(ott) szerintetek ez a pici babámnak?:/
2023. febr. 9. 12:17
1/6 anonim válasza:
Ezekben csak cukor van meg koffein. Bár napi 3 az már a napi ajánlott 200 mg koffein felett van, 80 mg/dobozzal számolva. Nyilván nem egészséges az energiaital pláne napi több, de kárt nem okoztál vele 99% valószínűséggel pláne nem, ha időben kiderült a terhesség. Néhány napos késésnél még a babák sem kapcsolódnak a vérkeringéshez, 6 hetes kortól már igen.
2/6 A kérdező kommentje:
Akkor megnyugodtam, 6. héten derült ki, azóta nem iszok energia italt, akkor is csak azért ittam, mert 3 műszakos gyárban dolgoztam.
2023. febr. 9. 12:29
3/6 anonim válasza:
Ha a 6. terhességi hét előtt ittad, akkor át se ment az embrioba. Amúgy sem heroin az az energiaital, nem annyira ártalmas. A 12. heti genetikai ultrahangon semmi nem fog abból látszani ha okozott volna valamit, a genetikai betegségeket szűrik, főleg a down kórt.
4/6 A kérdező kommentje:
7. héten jutottam el nőgyógyászatra, szóval akkor remélem semmi baj nem lesz jövő héten a genetikai uh-n.
2023. febr. 9. 12:30
5/6 anonim válasza:
Genetikai uh, azt mutatja ki ha genetikailag beteg a baba, tehát a fogantatás pillanatától az.
6/6 A kérdező kommentje:
Ma voltam genetikai uh-n, azt mondta az orvos, hogy orrcsont van, végtagjai is jól kivehetőek, viszont azt mondta, hogy az nt az 3mm alatt van, emiatt vissza rendelt 2 hét múlva kontrollra, én nem értem, nemcsak akkor van baj, ha 3mm felett van, mert akkor genetikai rendellenességgel rendelkezik a baba, vagyis Down-kóros? Az is baj, ha 3mm alatt van a nyaki redő?
2023. febr. 16. 16:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!