Akinek a babájánál kimaradt a mászás, az tapasztalt a későbbiekben nála bármilyen problémát?
Ettől én is nagyon féltem anno, mikor vééégre elkezdett mászni, másnap már fel is állt. Szóval nagyon későn kezdett mászni, és egyből követte a következő szint, mondom ebből mi lesz... Úgy tudom minden fázisnak kell "idő", nem jó ha valami kimarad, vagy túl gyorsan követi a következő szint.
Most már 13 éves, semmi gond nem volt ebből. :) Tanulmányai minden téren jók, nem volt soha lemaradva, nem kellett orvoshoz vinni, nem kellett Dévényes, meg fejlesztés semmilyen téren se kisebb, se nagyobb korában.
Önmagában a mászás kimaradása nem okoz problémát, csak ha más atipikus fejlődés is társul hozzá, akkor azt kb. előre jelzi.
Pl: ha asszimetrikus a mászás az utalhat izomtónus eloszlási zavarra, az pedig jelezhet egy komplexebb idegrendszeri sérülést, aminek a halmozódó hatása majd csak a magasabb tanulási szinteken fog latvanyossá válni.
Én nem aggódnék a mászás miatt ha csak ennyiben tér el a gyerek.
Igaz nem a gyerekemnek, hanem öcsémnek.
Nem mászott. A beszedfejlődése katasztrófa volt. 2 évesen kezdett el beszélni, de 5évesen sem értette idegen, hogy mit mond. Logopédushoz járt az oviba is, illetve anya elvitte maganba is.
A magán logopédus mondta, anya vigye el egy bizonyos tornára itt a városban.
Ott hintazni, kúszni-mászniuk kellett rengeteget. Kb fél év alatt elhagyta a logopédusokat.
Szia!
Az a lényeg, hogy sok olyan helyzetet csinálj, amiben mászhat: bunker építés és alatta mászkálás, alagutazás, padon négykézlábazás, kutyát jatszunk, ilyesmik.
És akkor ez a mozgásforma sem marad ki. Az a probléma, ha kimarad a mozgásfejlődésben és még nincs is felajánlva/nógatva picit, hogy azért azt is csinálja.
Sok torna, ami ezek miatt van is erről szól. Hogy pl egy 7 évesnek bemozgatják az adott kimaradt mozgásfejlődési szakaszt. Vigyél bele játékot és kimozogja ezt a mozgásformát is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!