Első baba után 3 éven belül újra szülő kismamik! Utána érdeklődött már valaki?
Tavasszal fog érkezni a kistesó, nagyfiam akkor lesz 2,5 éves. Rá kaptam tgyást és gyedet is. Szülés előtt kb 10 év munkaviszonyom van folyamatosan.
Na már most! Munkaügyesünk azt mondta, hogy a kicsire csak gyest fogok kapni, mert a két gyerek között legalább 180 nap munkaviszony kéne, hogy újból jogosult legyek tgyásra és gyedre. Ez az új jogszabály! EZ IGAZ!
Köszi csajok! Kicsit megnyugodtam, de utána fogok kérdezni az OEP-nél.
(Nem azért dolgoztam hosszú évekig a szülés előtt, hogy ugyanannyival kiszúrják a szememet, mint amennyit azok kapnak, akik nem dolgoztak.)
Nálunk is több lesz, mint 2 év.
Oep leveléből idézek:
"Abban az esetben, ha gyermekgondozási díj lejártát követően gyermekgondozási segélyt vesz igénybe, úgy a terhességi-gyermekágyi segély alapját a szerződés szerinti keresete fogja képezni, ám az ellátás összege a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér kétszeresét, illetőleg annak 70 százalékátnem haladhatja meg."
Nekem is ezt kellene megtudnom minél hamarabb!
A két kicsi között 3 év és kb 1,5 hónap lesz a korkülönbség. Ha lejár a gyes, ki kell fizetniük a szabadságot? És mi fogja képezni a következő gyed alapját (ha kapok egyáltalán gyedet)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!