Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire kell komolyan venni...

Mennyire kell komolyan venni ezt a nincs háton fekvést?

Figyelt kérdés

Most vagyok 18 hetes és az egyik cikkben olvastam, hogy nem szabad háton feküdni a 4. hónap végétől. Ez mennyire igaz?

Inkább tapasztalatokra lennék kiváncsi, hogy aki feküdt/nem feküdt háton, nekik hogyan alakult a terhesség?

2023. febr. 1. 12:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Annyira kell komolyan venni, hogy a fél órás NST-ken is háton kellett feküdni, sőt még a tizenvalahány órás vajúdás nagy részében is úgy feküdtem. Meg nekem úgy volt sokáig kényelmes. Nem nyomott senki semmit. Annak idején utánaolvastam ennek jobban, és nem brit tudósok szerint semmi több különös nem történt az általában háton heverésző kismamák körében, mint az oldalt fekvőknél.
2023. febr. 1. 14:30
 12/17 anonim ***** válasza:
Annyi, hogy a baba ha elnyomja a gerinc körüli nagy ereket, ájuldozhatsz. Ha viszont nincs ilyen érzésed, akkor nem nyomja el, tehát nyugodtan fekhetsz háton.
2023. febr. 1. 14:41
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát a tanács helyesen úgy szól, hogy ne feküdj háton, ha kényelmetlen."

Ezt a tanácsot 0-100 év között minden férfinak és nőnek egyaránt adhatjuk. :-)))

2023. febr. 1. 14:41
 14/17 A kérdező kommentje:

Bocsi, lehet, hogy akkor nem a háton fekvés, hanem a háton felvés felhúzott lábbal volt. Azt írták, hogy nyílhat miatta a méhszáj.

Ez is butaság? Mert akkor megnyugszom :)

2023. febr. 1. 15:42
 15/17 anonim ***** válasza:

Oh, miért nem írtad kérdező 8 hónappal előbb ki ezt a tuti tippet.

Ha tudom, hogy háton fekve felhúzott lábakkal ki tudom nyitni a méhszájamat, nem kellett volna az indítás :-D

Basszus, ennél sokkal durvább dolgokat is csináltam, és akkor sem nyílt.

Ne higgy el minden butaságot, könyörgöm...

2023. febr. 1. 16:21
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszi! Miután a védőnőtől is visszahallottam egy csomó addig ostobaságnak gondolt dolgot (pl. terhesség alatt ne egyek babot, ne táncoljak - ez utóbbit az orvos is mondta, ne rakjak fel függönyt), azóta teljesen meg vagyok lőve, hogy most mit szabad elhinni és kit nem.
2023. febr. 1. 16:25
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem szabad táncolni? Három lagzit is lenyomtam terhesen, abból az egyik a sajátunk volt 😂 Ráadasul unalmamban is táncoltam itthon egy csomót. Aznap reggel mikor elindult a vajúdás (40+3) még zárt, kemény méhszájjal talált rám a nőgyógyász a vizsgálószékben.

Oké, függönyt nem jutott volna eszembe felrakni, de csak mert magasról nagyobbat lehet esni :P

Amúgy babot miért nem lehet enni? A szelek kiszorítják a gyereket? :D

2023. febr. 1. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!