Császár után mikor próbálkozhatunk megint babával?
Figyelt kérdés
sziasztok április 27.én szültem 16 órás vajlúdás után császárral.kis korkülömbséggel szeretnénk babát.
mennyi idő kell,hogy elteljen?én március körül gondoltam a "probálkozásra".
2010. okt. 4. 07:50
1/7 anonim válasza:
Elször is kérdezd meg az orvosodat, de császár után legalább két évet szoktak javasolni, mert idöbe telik, mire a mütét helye rendesen begyógyul. Én a helyedben inkább az egy évvel késöbbi márciusra terveznék, most még egyértelmüen nagyon korai.
2010. okt. 4. 08:00
2/7 anonim válasza:
Szia!Ha már van peteérésed(havid)akkor már próbálkozhattok.Én előtted szültem 2 héttel és már minden rendben van nálam.Újra termékeny is vagyok úgyhogy védekezünk ezerrel!:)
Előtte azért menj el nőgyógyászhoz vizsgálatra.
2010. okt. 4. 08:03
3/7 anonim válasza:
Második: gondoltál arra, hogy a kérdezö CSÁSZÁRRAL szült? Nem arról van szó, hogy teherbe tud-e esni, hanem arról, hogy célszerü-e.
A kérdezönek: MINDENKÉPPEN beszéld meg az orvosoddal, mert ha túl korán leszel terhes,annak komoly következményei lehetnek, és ha pár hónapos terhesen egy sürgösségi mütét szükséges, mert megrepedt a méhed, akkor adott esetben a babát is elveszted, meg esetleg több nem is lehet.
2010. okt. 4. 08:10
4/7 anonim válasza:
Nekem azt mondta a doki (januárban szültem), hogy amíg szoptatok, addig nem javasolja, mert kell a szervezetnek idő a regenerálódásra és a szoptatás nagyon igénybe veszi a szervezetet. De javasolja, hogy ha tehetem minimum 9 hónapig szoptassak. A szoptatás után min. 3-4 hónapnak el kell telnie, de legalább rendeződnie kell a menzesznek. Tehát: sajnos a babám 8 hónaposan "megunta" a cicimet, mert elkezdtem mestruálni (de ez még csak olyan vacakolós volt). Most apasztom a tejemet (5 napja), közben tegnap megjött rendesen a menzim. Januárban már elkezdhetjük a projektet:)ha mindent rendben talál a következő vizsgálatkor. A 2 évet arra szokták mondani, ha valaki császár után természetes úton szeretne szülni. Ha bevállalod, hogy valószínűleg a második császár lesz, akkor a másfél év korkülönbség is elfogadható, DE ehhez az kell, hogy a szervezeted rendbe jöjjön (menzesz, hormonháztartás...)
2010. okt. 4. 08:18
5/7 anonim válasza:
Nekem pont 2 év van a két gyerek között, természetes úton szültem a másodikat, semmi gond nem volt az előző császár miatt. 3 óra alatt megszültem, ég és föld volt a két szülés:)
2010. okt. 4. 09:17
6/7 anonim válasza:
Szerintem érdemes az orvossal megbeszélni.Én császár után egy évvel voltam vizsgálaton és akkor azt mondta, hogy szépen gyógyult a belső varrat is, nyugodtan jöhet a követező, akár természetes szülés is lehet.
2010. okt. 4. 09:30
7/7 anonim válasza:
Szia, én tavaly szeptember 4-én szültem császárral (egy fájásom nem volt, elfolyt a magzatvíz, 10 óra és sok-sok oxitocin után feladtuk, mert semmi jel nem utalt arra, hogy lent szeretne kijönni), a dokim augusztus elején vizsgált, azt mondta, semmi akadálya a következőnek. Most 8 hetes terhes vagyok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!