Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Melyek azok a hetek amelyek...

Melyek azok a hetek amelyek nem jók szülés szempontjából? Hallottam olyanról, hogy pl a 35.héten ha megszületik a baba azért nem jó, mert akkor fejlődik a tüdeje jobban. A 28.ról is mondtak, de nem emlékszem rá.

Figyelt kérdés
2023. jan. 18. 23:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
76%

Legjobb, ha kivàrja a 37. hetet. 20-21. hèttől màr van minimàlis esèlye a túlèlèsre. 28. hèttől màr a legtöbb gyerek túlèli, több-kevesebb maradandó sérülèssel. 34-35. hèttől legtöbbször màr nem kell lègzèstàmogatàs.

A tüdő, ami utoljàra èrik, a lègzèssel gondok lehetnek. Extrèm koraszülöttnek mindenkèppen kell anyatej mellett màs anyag is. (Nem tudom szàjon at vagy infúzióban-e) Van amit megkapna köldökzsinóron àt, de az anyatejben nincs benne.

2023. jan. 19. 10:37
 12/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ. Azért kérdeztem mert nagyon sokat keményedik a pocakom, emeltük a magnézium adagot, remélem ez miatt nem fog előbb jönni a baba. Méhszáj szerencsére zárt
2023. jan. 19. 11:01
 13/17 anonim ***** válasza:
A kemènyedès lehet Braxton-Hicks összehùzòdas, ami termèszetes és veszèlytelen. A mèh izmai edzenek a szülèsre. Vajùdasnàl a mèh alapjàn (az a teteje) levő izmok dolgoznak, a Braxton-Hicksnèl az oldalsòk. Nem okoz koraszülést.
2023. jan. 19. 11:28
 14/17 anonim ***** válasza:

A terhesseg 37-42 hetes embernel.

Ugyhogy semmi 37. het elotti nem jo, de 30. het folott mar nagyon jok az eselyei, hogy teljesen egeszseges legyen.

2023. jan. 19. 11:50
 15/17 anonim ***** válasza:
Ahogy a 13as válaszoló írta. Amúgy, ha gáz lenne nem a magnéziumot emelik, hanem befektetnek. Engem 32hetesen fektettek be "fenyegető koraszülés" miatt, nem magnéziumot kaptam hanem gyógyszerekkel leállították a görcsöket, folyamatosan felügyeltek, vizsgálatok uh, ctg, áramlás, minden egyes nap. Egy darabig ment is, aztán kaptam "tüdőérlelő" injekciókat a 35hét vége felé. Rá pár napra, 36hét 2-3 naposan elfolyt a víz. Hidd el, ha nálad is ez lenne már bent feküdnél, mert ha fentáll a gyanú, hogy koraszülés lesz jobb ha alapból kórházban van az anya, ahol egyből el is tudják látni a babát.
2023. jan. 19. 12:15
 16/17 anonim ***** válasza:

2 hónapos kora körül vettünk egy használt, Adamo-jellegű hintát állvánnyal.

Eleinte 5-10 percet volt el benne. Már annak is nagyon örültem, mert addig nyugodtan el tudtam menni zuhanyozni pl. Aztán egyre többet és többet maradt benne, néha meg is szunnyadt. 5 hónapos kora óta élvezi igazán, azóta kőkeményen tudja magát hintáztatni benne. És ez meglátszik az egyensúlyérzékén is.

Most 8 hós, nap közben a hintában alszik, elringatja saját magát.

Szerintem ezek miatt nem működőképesek azok a tanácsok, hogy "kérd kölcsön, próbáld ki" illetve "majd veszel, ha látod, hogy kell".

Nem, nem fogod látni, hogy kellene, mert nem is tudod, mit kellene látnod.

És hiába próbálod ki vagy kapod kölcsön egy hónapra - ez nem olyan dolog, ami egyből vagy bejön, vagy nem. A babának meg kell szoknia, rá kell éreznie. Ez pedig időt kíván.

Szóval én azt mondanám, szerezz hintát. Ha megteheted, újan, eredetit. Ha nem teheted, akkor használtat, utánzatot, valójában ez már csak részletkérdés. Ha pedig végül mégsem jön be, akkor eladod te is.

2023. jan. 29. 13:40
 17/17 anonim ***** válasza:
16. vagyok, bocsi, ezt nem ide akartam... :-/
2023. jan. 29. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!