Terhessègi cukor?

Figyelt kérdés

Mikor terhes lettem első körben volt egy EKG ès egy vérvètel. Ezeket a papírokat mèg azóta sem kérte tőlem egy orvos sem pedig már a 20.hètben vagyok.

Ma kívàncsisàgból átnèztem a papírokat,olvasgattam és feltűnt hogy az akkori(11.hós)vérvèteles papíromba vizelet cukor + lett. Mivel fentebb írtam,hogy orvos ezt a papírt meg se nézte így eddig én sem tudtam róla.holnap megyek védőnőhöz rákérdezek de szerintetek ez mennyire veszélyes? Most akkor a kezdetektől “cukros” voltam vagy nem értem. Ne haragudjatok de még ilyen nem törtènt velem. Árthattam ezzel a babámnak? Az elmúlt időszakban egyèbkènt nem ézkezem rosszul. Mióta babát vàrok 2kg híztam.igyekeztem eddig figyelni arra mit eszek de bevallom nektek pont ma tartottam csalós napot éshát megettem 2-3 kakaós palacsintàt.

Holnap a vèdőnő biztos vègez a vizeletemből egy tesztet a cukorra.Remélem negatív lesz.

2023. jan. 15. 18:58
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
A cukorral vigyázz inkább járj utána minnél hamarabb és nézz meg minden papírodat jobban!Az orvoskknak egy vagy a sok közül :)
2023. jan. 16. 10:34
 12/12 anonim ***** válasza:
75%

Igaza van a 8-asnak.

Nekem is volt a vizeletben cukor, alapvetően minimálisan volt emelkedett a 2 órás vércukor érték (7.6) és volt egy kevés cukor a vizeletemben terheléskor. A diabetológus legyintett rá, hogy terhesen még normális cukorértékek mellett is megesik, hogy cukor van a vizeletben, mert fokozott a vese folyadék-átáramoltatása és a visszaszívás mértéke csekélyebb. Ha minden oké a cukroddal, szerintem ne aggódj, ha van valami, akkor az a terhelésen kiderül, és időben.

Kitartást és ne aggódj! :)

2023. jan. 23. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!