6 hetesen bevéreztem, hematóma az oka. Mire kell figyelni?
Milyen pozícióban ajánlott feküdni?
Figyelt kérdés
A kicsike jól van, van szivhang, normális ütemben növekszik. Nem tudom, mi számít nagy hematómának (11mm-es), illetve a helyét se tudom pontosan (idegen kórházban voltam, nem sok mindent mondtak én pedig azt sem tudtam hirtelen, hol vagyok). Aki járt már hasonló cipőben. Mire kell figyelni? Pihenést rendeltek el, de ez most a szó szoros értelmében fekvés? Vagy ülni is lehet? Félig ülő helyzetben? Mi az ami segít a felszívódásban (gyógyszerek, vitaminok, stb.)? Mi az, amit kerüljek (stressz, zaklato film, stb.) Illetve most az a jó, ha nem vérzik? Az azt jelenti, hogy szívódik? És kb mennyi idő kell a felszívódásra ha most valóban 2 hétig fekszek? Szívesen olvasnék pozitív történeteket, hogy egy kicsit pozitívabban lássam a dolgokat.
Illetve valaki esetleg tudja, hogy c-vitaminbol mennyi a maximum ajánlott napi adag? Mert szedek gravidat, abban 110 mg van, de azt olvastam hogy a vérzés elallasaban segít a c - vitamin. Elég ez, vagy szedjek még cetebe 500-at?
2022. dec. 27. 17:32
2/13 anonim válasza:
Szia! Nekem volt a 9. héten. Elől fekvő méhlepény van, lehajlásnál lett. Eléggé véreztem, azonnal kórház, ott vagy 2 órát várattak, addigra már csak pecsételt. Nekem 10×20mm volt a petezsák alatt. Amit kaptam: Rutascorbin 4x1 vény nélküli, emellett C vitamint nem szedtem pluszban. Magnerot 1-et szedtem, mert nem voltak görcseim, de 3x2-re lehet emelni a dózist azt mondták, ha vannak. Progeszteron pótláson voltam már alapból is. Aznap elmúlt a vérzés, 2 hétre rá volt még egy pici pecsételés 1 napig, 13. heti genetikai uh-ra tűnt el. Nekem azt mondták nem kell feküdni, de kímélő életmód, emelni, cipekedni, hajolgatni tilos, boltba, ruhát venni ne most menjek. Én táppénzen vagyok, így viszonylag sokat feküdtem, mert nem mertem sok mindent csinálni. És sok folyadék, víz. Fel fog szívódni vagy "szervül", ahogy a méhlepény fejlődik. Pihenj sokat, és tartsd be az orvosod utasításait! Ilyesmi gyógyszereket kaphattál gondolom te is.
2022. dec. 27. 18:02
3/13 anonim válasza:
Volt haematomam, fekvés volt, nem emelgettem, nem tettem hirtelen mozdulatokat, gondolom egyértelmű, de házas élet is kizárva.
2022. dec. 27. 18:16
4/13 anonim válasza:
Nekem 7 hetesen, épp vizsgálatra induláskor fakadt ki, 3x18mm-es volt kifakadt állapotában. Nem szívódott fel, hanem a kivérzésre 2 napra távozott maga a hematóma belőlem barnázás kíséretében, elég undi látvány volt... (kis nyers májdarabjára hasonlított). Utána többet nem véreztem/barnáztam.
Nekem csak fekvést mondták, amit tartottam is 1 hétig (csak enni, zuhanyozni és vécézni keltem fel). Rá egy hétre kellett visszamennem. Már semmi sem volt látható az uh-n az embrión kívül, innen tudtam biztosra, hogy a hematóma ment ki belőlem.
C-vitaminból minimum 1000 mg-t szedjél.
2022. dec. 27. 19:27
5/13 anonim válasza:
Szia! 12 hetesen volt, a méretére már nem emlékszem, de nem volt nagy azt mondták. Kórházban feküdtem 1 hétig, ott vérzéscsillapítót kaptam meg napi 6 db magneb6-ot kellett szedni. Csak mosdóba állhattam fel, azt mondták ne üljek vagy ha ülök félig ülő-fekvő helyzetben. Itthon még 2 hétig ágynyugalom volt, nagyon alap dolgokat csináltam, mondjuk mosógépbe bepakolni. Emelni nem lehetett. A 18 hetes ultrahangra teljesen felszívódott. Azt mondták nyugodjak meg, azzal már nem lesz semmi. Pihenni kell, mást nem tehetsz.
2022. dec. 27. 20:37
6/13 anonim válasza:
Nekem annyit mondott az orvos, hogy éljem tovább az életem, ha szerencsém lesz marad a baba, mert felszívódik, ha nem akkor elkezd vérezni és viszi magával a babát. Már elmúlt 2 éves. Mire a 7. héten mentem újra, már felszívódott. Először 5 hetesen voltam.
2022. dec. 27. 21:19
7/13 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Nem kaptam semmi gyógyszert, csak azt mondta a doki hogy szedjem tovább a vitaminokat (gravida, napi 2-3 magnézium).
Több pozitívat olvastam, mint negatívat, de azért nagyon aggódom. 🥺 Mostanában eléggé émelygek, és széklet szorulásom is sokszor van.. Ezeket nem tudom, hogy tudom megeroltetes nélkül "megoldani".
De bízom benne, hogy velem/velünk is minden rendben lesz. 🙏🏻
2022. dec. 27. 21:20
8/13 anonim válasza:
Hát nekem a sok sok magnézium segített a wc-s nehézségeken. Talán a magnosolv volt az amitől ment a hasam.
2022. dec. 27. 22:11
9/13 anonim válasza:
Lutri az egész. Ha szerencséd van nem sodorja magával babát mikor ürül, ha nincs szerencséd, akkor viszi magával.
Nekem is volt, a pozitív teszttől végig vérezgettem az első trimesztert, hol gyenge pecsételés volt, hol olyan erős volt a vérzés, hogy megvoltam róla győződve, hogy itt most vége van... éltem az életem, dolgoztam, mindent csináltam. Egyedül nehezet nem emeltem. Mostanra már 4 éves.
2022. dec. 28. 05:58
10/13 anonim válasza:
Attól függ, hol helyezkedik el a haematoma. Ha az embrió alatt/mellett, akkor nem fogja magával sodorni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!