Mit és mennyit sportoltatok várandósan?
Még mielőtt félre értés esne: egyeztettem a nőgyógyászommal és csak az általa engedélyezett mennyiségű és minőségű mozgást végzem. Viszont érdekel, hogy hozzám hasonlóan más kismamák is folytatták-e a sportot terhességük alatt.
Több, mint 3 éve szinte napi rendszerességgel futottam a pozitív teszt előtt, az azt megelőző időben is rendszeresen jártam aerobikra, spinningre, TRX-ra, szóval van "sport múltam". Mióta tudom, hogy már ketten vagyunk inkább a sétát választom, illetve heti 2-3 lakalommal vagy szobabiciklit vagy futópadon laza kocogást. 12. héttől pedig szeretnék beiratkozni kismama tornára.
Más mikor, mit és mennyit sportolt, ha sportolt?
Kb fél évvel előtte kaptam meg a hőn áhított futópadot, így azért túl nagy edzettségröl nem beszélhetünk, de heti 3-4 alkalommal futottam.
A terhesség elején amíg jól esett ugyanúgy futottam hetente többször, aztán ahogy jelezte a szervezetem úgy lassítottam a tempón.
Most 29 hetes vagyok, és már inkább csak intenzív 20 perc séta van a futópadon minden másnap, ez még jól esik.
Kismamatornára szerettem volna járni, de az nekem munkaidöre esik.
A pozitív teszt előtt én body artra jártam és lovagolni, meg 7 km-es futóversenyekre. A férjemmel közösen meg gerinc tréningre és gyriára jártunk, hasonló a cettlebellhez. 8-10 kilós súlyzókkal edzettem. Amikor pozitiv lett a teszt, kb azonnal jelentkezett az álomkór és 2 hónapig örültem, ha a munkámat eltudtam végezni, majd haza estem és aludtam.
A harmadik hónapban visszatértem a bodyarthoz és a gerinctréninghez. A futás, de még a kocogás sem esett jól, így azok a lovaglással és a gyriával együtt kiestek.
Most a 31.héten még mindig maradt a bodyart meg a gerinctréning és hetvégente kisebb, közepesebb intenzítású túrázások.
Terhesség előtt futottam, rossz időben szobabicikliztem és jógáztam, terhesen az elején nem engedték később sokat fájt a derekam, így max jóga gyakorlatokat csináltam,meg sétáltam, házat felújítottam,oké ez nem sport de felér azzal :-)
Most 39 hetesen az a sport ha kitakarítom a házat :-)
Én rengeteget sétálok soksok km.
Meg a kisfiammal is menni kell emelni nekem ez elég edzés :)
1,5 éve edzek napi szinten.
VeszélYeztetett ferhes vagyok, de nem ez az ágyban fekvős.
Jelenleg napi szinten továbbra is edzek.
De nem kardiózok, többet melegítek be, a körök közt nagyobb szüneteket tartok, nem használom a korábban hazsnált nagyobb súlyokat, nehezítéseket.
*terhes
Használt
Most lépek a 10. Hétbe
12. Héttől jóga a terv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!