Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit és mennyit sportoltatok...

Mit és mennyit sportoltatok várandósan?

Figyelt kérdés

Még mielőtt félre értés esne: egyeztettem a nőgyógyászommal és csak az általa engedélyezett mennyiségű és minőségű mozgást végzem. Viszont érdekel, hogy hozzám hasonlóan más kismamák is folytatták-e a sportot terhességük alatt.

Több, mint 3 éve szinte napi rendszerességgel futottam a pozitív teszt előtt, az azt megelőző időben is rendszeresen jártam aerobikra, spinningre, TRX-ra, szóval van "sport múltam". Mióta tudom, hogy már ketten vagyunk inkább a sétát választom, illetve heti 2-3 lakalommal vagy szobabiciklit vagy futópadon laza kocogást. 12. héttől pedig szeretnék beiratkozni kismama tornára.

Más mikor, mit és mennyit sportolt, ha sportolt?

2022. dec. 19. 11:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Futni gyerek után se tudok (mármint nem a gyerek hajkurászását értem alatta). Meglazult szalagok, méhsüllyedés, biciklire váltottam.
2022. dec. 19. 12:07
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Kb fél évvel előtte kaptam meg a hőn áhított futópadot, így azért túl nagy edzettségröl nem beszélhetünk, de heti 3-4 alkalommal futottam.

A terhesség elején amíg jól esett ugyanúgy futottam hetente többször, aztán ahogy jelezte a szervezetem úgy lassítottam a tempón.

Most 29 hetes vagyok, és már inkább csak intenzív 20 perc séta van a futópadon minden másnap, ez még jól esik.

Kismamatornára szerettem volna járni, de az nekem munkaidöre esik.

2022. dec. 19. 12:08
 3/12 anonim ***** válasza:
81%

A pozitív teszt előtt én body artra jártam és lovagolni, meg 7 km-es futóversenyekre. A férjemmel közösen meg gerinc tréningre és gyriára jártunk, hasonló a cettlebellhez. 8-10 kilós súlyzókkal edzettem. Amikor pozitiv lett a teszt, kb azonnal jelentkezett az álomkór és 2 hónapig örültem, ha a munkámat eltudtam végezni, majd haza estem és aludtam.

A harmadik hónapban visszatértem a bodyarthoz és a gerinctréninghez. A futás, de még a kocogás sem esett jól, így azok a lovaglással és a gyriával együtt kiestek.

Most a 31.héten még mindig maradt a bodyart meg a gerinctréning és hetvégente kisebb, közepesebb intenzítású túrázások.

2022. dec. 19. 12:13
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Terhesség előtt futottam, rossz időben szobabicikliztem és jógáztam, terhesen az elején nem engedték később sokat fájt a derekam, így max jóga gyakorlatokat csináltam,meg sétáltam, házat felújítottam,oké ez nem sport de felér azzal :-)

Most 39 hetesen az a sport ha kitakarítom a házat :-)

2022. dec. 19. 12:23
 5/12 anonim ***** válasza:
83%
Első terhességnél napi szintű edzés otthon, súlyzós, gumiszalag, nyújtás. Másodiknál örülök, ha letehetem a s.ggem a kanapéra, nemhogy még tornázzak.
2022. dec. 19. 13:02
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Én rengeteget sétálok soksok km.

Meg a kisfiammal is menni kell emelni nekem ez elég edzés :)

2022. dec. 19. 13:31
 7/12 anonim ***** válasza:
76%
Nekem is a futás meg a TRX volt a sportom. Kb 6.hétig örültem magamnak hogy milyen faszán bírom( kicsit nehehebben, de tudtam csinálni) aztán kezdődtek a borzalmas, egész napos rosszullétek, hányások. Mint akit kifacsartak olyan vagyok. Se enni se inni nem tudtam sokáig. Most már mintha javulgatna, bizom benne hogy valamenynire tudom folytatni egy két hét múlva. De majd kiderül, egyelőre annak is örülök ha séta közben nem hányok. Kismamatornat én is akarok csinálni.Meglátjuk mi lesz.
2022. dec. 19. 14:52
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

1,5 éve edzek napi szinten.

VeszélYeztetett ferhes vagyok, de nem ez az ágyban fekvős.

Jelenleg napi szinten továbbra is edzek.

De nem kardiózok, többet melegítek be, a körök közt nagyobb szüneteket tartok, nem használom a korábban hazsnált nagyobb súlyokat, nehezítéseket.

2022. dec. 19. 14:52
 9/12 anonim ***** válasza:

*terhes

Használt

Most lépek a 10. Hétbe

12. Héttől jóga a terv

2022. dec. 19. 14:53
 10/12 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Akik hozzám hasonlóan most várják a babát, nekik boldog, probléma mentes várandósságot kívánok!
2022. dec. 19. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!