Bajban kérném a segitségeteket. Mi történt velem az utolsó 2 hónapra?
Sziasztok! 37 hetes terhes vagyok és a 30. hét körül megváltozott bennem valami. A baba nem tervezett volt, de nagyon örültünk neki, mikor kiderült, hogy terhes vagyok. A párommal teljes mértékben jól működünk, a kapcsolat stabil teljes mértékben. A terhességem közepéig maga volt a csoda, hihetetlenül boldog voltam tőle! Viszont a harmincadik hét körül megtört bennem valami...én mégsem szeretnék gyereket, mégsem akarom a babát azt érzem. Félek a lekötöttségtől, a mókuskeréktől, egyszerűen nem akarom ezt az egészet. Rettenetesen szörnyen érzem magam emiatt....nem tudom leírni azt a kint,bűntudatot, ami emiatt gyötör.
Én a páromra és önmagamra akarok fókuszálni teljes mértékben, nem egy babára...
Brutális gondolatok ezek én tudom, de higyjétek el, ez nem volt bennem korábban. Sosem hittem volna, hogy én ilyen undorító ember leszek, aki ilyet ki mer írni magából.
A szoptatás témáról nem is beszélve... egyszerűen a hideg kiráz magától a gondolattól is...nem szeretnék én szoptatni, egyszerűen nem akarom... félek, rettegek és a síró görcs gyötör....
Borzalmasan lent vagyok lelkileg, teljes mértékben megbántam az egészet.
Nem tudom mit csináljak, kitől kérjek segítséget.... magányosnak érzem magam, pedig itt van a párom nekem.
De egyszerűen nekem ez nem megy.
Kérlek titeket ne ostorozzatok, nem tudom mi váltotta ezt ki belőlem. Én nem ilyen ember voltam...ezért sem értem ezt az egészet. Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Védőnő, pszichológus, és a pároddal is beszélgess erről nagyon sokat.
És nézzetek utána az örókbeadás témakörének.

Terhesseg alatti depresszió. Jóval ritkabb, mint a szülés utáni, de bizony elofordul. Keress mielőbb egy pszichológust. Ő segít kideriteni, hogy valóban akarod e vagy sem a babát.
Anyosnak épp nem kell tudnia erről, sem a szoptatás temakorrol. A párodnak kell tudni róla. Azt nem írtad, vele beszéltél e erről.

Komolyan azokat a valaszokat pontozzátok felfelé, akik itt vakon diagnosztizálnak egy pár mondatos kérdés alatt, hogy ez klinikai depresszió?? El lehet menni szakemberhez, de őszintén, egy meglepetésbabánál általában csak biztatásra van szükség, amit a kérdező a környezetétől nyilvanvalóan nem kap meg. Komolyan elzavarnátok egy 37 hetes kismamát pszichológushoz, csak mert kételyei vannak és nem szeretne szoptatni? Hihetetlen.
Jöhet a nulla szazalék.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!