Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Bajban kérném a segitségeteket...

Bajban kérném a segitségeteket. Mi történt velem az utolsó 2 hónapra?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 37 hetes terhes vagyok és a 30. hét körül megváltozott bennem valami. A baba nem tervezett volt, de nagyon örültünk neki, mikor kiderült, hogy terhes vagyok. A párommal teljes mértékben jól működünk, a kapcsolat stabil teljes mértékben. A terhességem közepéig maga volt a csoda, hihetetlenül boldog voltam tőle! Viszont a harmincadik hét körül megtört bennem valami...én mégsem szeretnék gyereket, mégsem akarom a babát azt érzem. Félek a lekötöttségtől, a mókuskeréktől, egyszerűen nem akarom ezt az egészet. Rettenetesen szörnyen érzem magam emiatt....nem tudom leírni azt a kint,bűntudatot, ami emiatt gyötör.

Én a páromra és önmagamra akarok fókuszálni teljes mértékben, nem egy babára...

Brutális gondolatok ezek én tudom, de higyjétek el, ez nem volt bennem korábban. Sosem hittem volna, hogy én ilyen undorító ember leszek, aki ilyet ki mer írni magából.

A szoptatás témáról nem is beszélve... egyszerűen a hideg kiráz magától a gondolattól is...nem szeretnék én szoptatni, egyszerűen nem akarom... félek, rettegek és a síró görcs gyötör....

Borzalmasan lent vagyok lelkileg, teljes mértékben megbántam az egészet.

Nem tudom mit csináljak, kitől kérjek segítséget.... magányosnak érzem magam, pedig itt van a párom nekem.

De egyszerűen nekem ez nem megy.

Kérlek titeket ne ostorozzatok, nem tudom mi váltotta ezt ki belőlem. Én nem ilyen ember voltam...ezért sem értem ezt az egészet. Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

2022. dec. 14. 19:54
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
32%
Add örökbe,ha ennyire nem akarod!
2022. dec. 15. 03:20
 22/28 anonim ***** válasza:
72%

Védőnő, pszichológus, és a pároddal is beszélgess erről nagyon sokat.

És nézzetek utána az örókbeadás témakörének.

2022. dec. 15. 04:13
 23/28 anonim ***** válasza:
87%

Terhesseg alatti depresszió. Jóval ritkabb, mint a szülés utáni, de bizony elofordul. Keress mielőbb egy pszichológust. Ő segít kideriteni, hogy valóban akarod e vagy sem a babát.

Anyosnak épp nem kell tudnia erről, sem a szoptatás temakorrol. A párodnak kell tudni róla. Azt nem írtad, vele beszéltél e erről.

2022. dec. 15. 06:59
 24/28 anonim ***** válasza:
65%
Nagyon egyetértek 23as!
2022. dec. 15. 07:37
 25/28 anonim ***** válasza:
57%

Komolyan azokat a valaszokat pontozzátok felfelé, akik itt vakon diagnosztizálnak egy pár mondatos kérdés alatt, hogy ez klinikai depresszió?? El lehet menni szakemberhez, de őszintén, egy meglepetésbabánál általában csak biztatásra van szükség, amit a kérdező a környezetétől nyilvanvalóan nem kap meg. Komolyan elzavarnátok egy 37 hetes kismamát pszichológushoz, csak mert kételyei vannak és nem szeretne szoptatni? Hihetetlen.

Jöhet a nulla szazalék.

2022. dec. 15. 09:21
 26/28 anonim ***** válasza:
46%
25, mi a bajod a pszichológussal (37 hetesen, mintha ez releváns lenne :D)? te meg simán lesöpröd az asztalról a kérdező kételyeit, fájdalmát... ez sokkal jobb, valóban
2022. dec. 15. 09:28
 27/28 anonim ***** válasza:
46%
A szoptatás része viszonylag egyszerű, nem szoptatsz. Vagy adsz egy esélyt neki, kipróbálod és ha undorodsz tőle, akkor nem szoptatsz. Ha az anyósod beszól, nyíltan vagy burkoltan akkor közlöd vele, hogy ha mégegyszer megteszi, nem lesz jelen a gyerek életében.
2022. dec. 15. 09:35
 28/28 anonim ***** válasza:
3 gyerekem van és egy unokám. Mindhárom tervezett baba volt, első nem szopott, pedig nagyon akartam. Így fejtem a tejet és cumisüvegből kapta. 2. szopizott, 3. tápszeres volt első pillanattól, pedig akartam, de nem voltam kétségbeesve, hogy nem volt elég tej. Az unokámnál ( nem volt tervezett) a lányom anyósa szintén mantrázta, hogy szoptasson, pedig nem akart. Mondtam neki, hogy ne foglalkozzon vele, tegyen úgy ahogy szeretné. Adjon egy esélyt a szoptatásnak, ha nem jön be neki akkor adjon tápszert a picinek. Végül belerázódtak a szopizásba és most imádja. De ezt neki kellett eldönteni mit szeretne és mit érez jónak. Anyósnak úgy se lesz semmi megfelelő. Látom a lányomnál is. Én akkor adok tanácsot ha kér. Eleinte sokat hívott, mert mindentől megijedt, de ma már ráérzett a dolgokra.Keress olyat, aki bátorít és akivel megoszthatók azt is, ha valami nem tetszik vagy nem érzed jól magad. Nekem is volt mikor a lányom az elején már nagyon fáradt volt, hogy menjek át egy picit mert különben kilógatja a gyereket az ablakon. Persze ezt nem komolyan gondolta, de a hasfájós baba miatt illetve a hormonok miatt teljesen kimerült.
2022. dec. 17. 20:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!