Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg nem ér semmit a...

Tényleg nem ér semmit a terhelés vércukor vizsgálatom eredménye, ha mozogtam a 120 perc alatt?

Figyelt kérdés

Van ez a terhességi cukorbetegség Facebook csoport, ahol nekem picit úgy tűnik, hogy Istent játszanak és diéta fanatikusok.

Nálam 4.8 volt a 0 perces és 6.2 a 120 perces, közben sétáltam, mert mondták a rendelőben, hogy mozoghatok (csak ne megterhelőt) és nem kell itt ülnöm.

Megkérdeztem a véleményt a fenti csoportban és szerintük eleve mivel mozogtam már nem valid az eredmény és diéta, diéta, diéta ja és mérjem a vércukorszintet....

Az orvosom, a háziorvosom és a védőnő szerint minden rendben van.

Engem csak bosszant, hogy így leszóltak.

Szerintetek?

2022. dec. 9. 16:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
68%

Szia nekem 9.2 volt én mondjuk ültem végig,viszont a kb 10 kismama kindenki.mozgott és senkinek nem lett rossz eredménye.

Én utólag nem bántam mert inzulinod lettem a végére.

Hozzáteszem 3 nap kórház után hazarngedtek hogy mjnden rendben csak diétázzak ha nem megyek el magamtól diabetológushoz lehet beteg lesz a babám..a végén 16 egységgel szúrtam magam inzulinnal.

De szerintem az éhgyomri se vplt magas és azért egymagas eredményt nem tud levinni egy kis séta...vagyis nekem nem

2022. dec. 9. 18:11
 12/15 anonim ***** válasza:
93%

Nyilván nem mozdolatlanul vigyázban kell ülni, wc-re én is elmehettem (ott volt a vérvételes szoba mellett), de csak úgy fel-alá sétálgatni nem szabad.

A te eredményednek így kb semmi értelme. 6.2 a normál érték teteje felé van. Te tudod mennyit sétáltál, de 10-15 perc is simán számíthat már. Most így vagy cukoros vagy, vagy nem.

2022. dec. 9. 18:26
 13/15 anonim ***** válasza:
75%

"Ki iszik meg ennyi cukrot egy ültő helyében, majd nem mozog semmit két óráig?"

Bárki, aki nem diétázik?

1 szelet tortával beviszel annyit egy ültő helyedben, mint amennyivel a terhelés zajlik.

Megiszol hozzá egy lattét és már dupla mennyiségnél jársz.

Terhesen pedig nem sokan ugrálgatnak két étkezés között.

De egy szellemi munkát végző ember is ül 8 órát kisebb pisiszünetekkel, ami nem 15 perces séta.

2022. dec. 9. 19:00
 14/15 anonim ***** válasza:
74%

Simán belehet vinni ennyit egy sima 2 fogásos (leves plusz második) ebéddel, plusz rá egy desszert és meg is van ennyi szénhidrát/cukor. A terhelésnek épp az a lényege, hogy egy extrémebb esetet csinál. Aki diétázik annak 160-180gr/nap az adagja (nekem ez álandó az IR miatt, más egy étkezésre megtud annyit enni, ami nekem egy napi)

Mozogni nem ajánlott, mert lejebb viheti, szokták is ajánlani kicsit magasabb cukornál, plusz ha véletlenül felugrik 14 fölé akkor meg pont ellenkezőleg: tilos(!) "lemozogni", mert kárt csinál. Nem viccből kérik. Nyilván nem annyi viszi le, hogy elsétál valaki pár métert pisilni, de ha sokat sétálgat az már befolyásolhat

2022. dec. 9. 19:16
 15/15 anonim ***** válasza:
17%

Ebben igazatok van, hogy az átlagnál mutathat valós képet, de sokan vannak, akik alapból figyelnek arra, hogy mit esznek (nem diéta, hanem életmód), és nem is ülő munkát végeznek, így náluk pl. nem valós. De igaz, hogy ez azért nem a többség.

Pl amikor én terhes voltam, nagyon figyeltem arra, hogy mit eszek, és egész nap pörögtem, és a mai napig nem bírok egy helyben ülni, sőt, amikor irodában dolgoztam, akkor is többször felkeltem egy órában is, mert nem bírok ennyit ülni.

2022. dec. 9. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!