Tényleg nem ér semmit a terhelés vércukor vizsgálatom eredménye, ha mozogtam a 120 perc alatt?
Van ez a terhességi cukorbetegség Facebook csoport, ahol nekem picit úgy tűnik, hogy Istent játszanak és diéta fanatikusok.
Nálam 4.8 volt a 0 perces és 6.2 a 120 perces, közben sétáltam, mert mondták a rendelőben, hogy mozoghatok (csak ne megterhelőt) és nem kell itt ülnöm.
Megkérdeztem a véleményt a fenti csoportban és szerintük eleve mivel mozogtam már nem valid az eredmény és diéta, diéta, diéta ja és mérjem a vércukorszintet....
Az orvosom, a háziorvosom és a védőnő szerint minden rendben van.
Engem csak bosszant, hogy így leszóltak.
Szerintetek?
Nagyon igaz sajnos hogy befolyásolja az eredményt. De nem mindegy hogy a lötyi megivása után sétálgattál laza 10-15 percet vagy kb végig a 2 óra alatt, többször.
Ugyanakkor mint terhességi cukros, ha ettem kaját, és utána 30 percet közepes intenzitással edzettem súlyokkal, az kb -0.5-öt jelentett nálam. Szóval egy 8-9-es értéket nem visz le 6.2-re egy kis sétálgatás. (Attól még lehet kicsit magasabb a cukrod összvissz, de ha egészségesen, változatosan étkezel, nem túl szénhidrátdúsan, akkor jó úton jársz).
Abban egyetértek, hogy a csoportban vannak sokan, akik ezt túltolják rigolyában meg stílusban, de a FBon ez általános. Viszont olyan dolgokban igazuk van hogy pld. 3 pontos teszt kéne, nem 2, mert 60 perc körül maxolódik terhesen a cukor, meg hogy sok a rejtett cukor egyes kajákban, de ha a fájlokat elolvasod és némítod a közösséget, többre mész mintha aktívan beszélgetni akarnál. :'D
3, de nem is kell 8-9-nek lennie ahhoz hogy gáz legyen!
7 fölött már rezeg a léc és bizony egy kis séta is le tudja vinni 1-2-vel.
Azt nem értem, hogy miért releváns egy eredmény, amihez a való életben kb lehetetlen feltételek teljesülnek. Ki iszik meg ennyi cukrot egy ültő helyében, majd nem mozog semmit két óráig?
Nem úgy kéne inkább terhelni, hogy a szokásos reggelit megeszi az ember, majd a szokásos teendőit végzi? Az adna pontos eredményt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!