Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg nem ér semmit a...

Tényleg nem ér semmit a terhelés vércukor vizsgálatom eredménye, ha mozogtam a 120 perc alatt?

Figyelt kérdés

Van ez a terhességi cukorbetegség Facebook csoport, ahol nekem picit úgy tűnik, hogy Istent játszanak és diéta fanatikusok.

Nálam 4.8 volt a 0 perces és 6.2 a 120 perces, közben sétáltam, mert mondták a rendelőben, hogy mozoghatok (csak ne megterhelőt) és nem kell itt ülnöm.

Megkérdeztem a véleményt a fenti csoportban és szerintük eleve mivel mozogtam már nem valid az eredmény és diéta, diéta, diéta ja és mérjem a vércukorszintet....

Az orvosom, a háziorvosom és a védőnő szerint minden rendben van.

Engem csak bosszant, hogy így leszóltak.

Szerintetek?

2022. dec. 9. 16:03
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
90%
Szia, mint IR-es mondom neked, hogy igazuk van. Sajnos a mozgás fals eredményt ad, ugyanis segít lentebb vinni a cukrodat.
2022. dec. 9. 16:06
 2/15 anonim ***** válasza:
94%
Én magán laborban csináltattam a terheléses cukrot, és ott sem volt szabad mozogni, pont azért hogy pontos legyen a végeredmény.
2022. dec. 9. 16:13
 3/15 anonim ***** válasza:
74%

Nagyon igaz sajnos hogy befolyásolja az eredményt. De nem mindegy hogy a lötyi megivása után sétálgattál laza 10-15 percet vagy kb végig a 2 óra alatt, többször.

Ugyanakkor mint terhességi cukros, ha ettem kaját, és utána 30 percet közepes intenzitással edzettem súlyokkal, az kb -0.5-öt jelentett nálam. Szóval egy 8-9-es értéket nem visz le 6.2-re egy kis sétálgatás. (Attól még lehet kicsit magasabb a cukrod összvissz, de ha egészségesen, változatosan étkezel, nem túl szénhidrátdúsan, akkor jó úton jársz).

Abban egyetértek, hogy a csoportban vannak sokan, akik ezt túltolják rigolyában meg stílusban, de a FBon ez általános. Viszont olyan dolgokban igazuk van hogy pld. 3 pontos teszt kéne, nem 2, mert 60 perc körül maxolódik terhesen a cukor, meg hogy sok a rejtett cukor egyes kajákban, de ha a fájlokat elolvasod és némítod a közösséget, többre mész mintha aktívan beszélgetni akarnál. :'D

2022. dec. 9. 16:16
 4/15 anonim ***** válasza:
86%
Igazuk van és hasznos a diéta,ha beigazolódik a cukorbetegség. Nekem azt se engedték magánban, hogy mosdóba menjek, lötyi megivása előtt kellett wc-re mennem. Sokszor a cukorlevívéséhez ajánlják a mozgást,szóval ja nem kellett volna sétálni.
2022. dec. 9. 16:31
 5/15 anonim ***** válasza:
53%

3, de nem is kell 8-9-nek lennie ahhoz hogy gáz legyen!

7 fölött már rezeg a léc és bizony egy kis séta is le tudja vinni 1-2-vel.

2022. dec. 9. 17:15
 6/15 anonim ***** válasza:
57%
Pedig igazuk van. Nem lenne szabad mozogni közben.
2022. dec. 9. 17:16
 7/15 anonim ***** válasza:
94%
Az hülyeség, hogy egyáltalán nem szabad mozogni. De sétálgatni sem szabad. Nekem a nővér mondta, hogy pisilni kimehetek (5 méterre volt a mosdó a laborhelyiségtől), de ezen kívül nem mehettem sehova.
2022. dec. 9. 17:51
 8/15 anonim ***** válasza:
40%

Azt nem értem, hogy miért releváns egy eredmény, amihez a való életben kb lehetetlen feltételek teljesülnek. Ki iszik meg ennyi cukrot egy ültő helyében, majd nem mozog semmit két óráig?

Nem úgy kéne inkább terhelni, hogy a szokásos reggelit megeszi az ember, majd a szokásos teendőit végzi? Az adna pontos eredményt...

2022. dec. 9. 18:01
 9/15 anonim ***** válasza:
88%
Tényleg. Nekem 25-30 perc tempós séta 2-3 egésszel leviszi a cukromat. Ha nem vagy cukorbeteg, vagy terhességi cukros, akkor nem nagyon befolyásolja, csak így most ez nem derült ki.
2022. dec. 9. 18:02
 10/15 anonim ***** válasza:
95%
Az orvosoknak és a védőnőnek tök mindegy, hogy a te gyerekednek lesz-e baja. Nekik ott a bizonyíték, hogy megcsinálták a vizsgálatot, felelősséget nem fognak vállalni érted.
2022. dec. 9. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!